©  © VRT - Geert Van Hoeymissen

VRT heeft bouwvergunning voor nieuw omroepgebouw binnen

De bouwvergunning voor het nieuwe omroepgebouw voor de VRT op de site van het Mediapark aan de Reyerslaan in Brussel is in orde. Het nieuwe gebouw van de openbare omroep wordt een horizontaal gebouw met maar vier verdiepingen. Het wordt geïntegreerd in de natuurlijke omgeving van het bos op de Reyerssite. Dat meldt VRT NWS dinsdagavond.

Bron: BELGA

Het nieuwe gebouw komt op de site achter het huidige gebouw. Dat laatste wordt afgebroken. Het is nog wachten op de milieuvergunning, maar als die er is, kan de bouw van start gaan. Het kabinet van Brussels staatssecretaris Pascal Smet (One.Brussels-Vooruit) verwacht dat alle vergunningen op 20 juli afgeleverd zijn. 

De opdracht wordt gegund aan een bouwteam. Naast de architectenbureaus OFFICE Kersten Geers David Van Severen, Jaspers-Eyers Architects en Bureau Bas Smets bestaat het team uit de ingenieursbureaus Tractebel en CES, bouwer van tv- en radiostudio’s Ideal Acoustics, bouwbedrijven Willemen Construct en Jan De Nul Group en bouwtechnologiegroep EEG. 

Door de aannemers al van meet af aan bij het ontwerp te betrekken, de zogeheten design & build-procedure, wil de openbare omroep vermijden wat vorige keer is fout gelopen. In november 2019 stopte de openbare omroep de samenwerking met de tijdelijke vereniging van architecten en ingenieurs (Robbrecht & Daem + DIERENDONCKBLANCKE architects + Arup UK + VK group) toen bleek dat het project niet binnen budget kon worden gerealiseerd. 

Het gebouw moet normaal klaar zijn in de zomer van 2026. De nieuwe opdracht moet gerealiseerd worden met een budget van 133,5 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer