Volledig scherm

'Probleemcrèches' krijgen allemaal aanvullende inspectie over de vloer: minister Crevits "niet gerustgesteld" na eerdere herevaluatie

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits “tilt zwaar” aan de manier waarop het Agentschap Opgroeien haar informatie heeft bezorgd over de lijst van 54 crèches die de voorbije weken een herevaluatie hebben gekregen. De onthaalmoeder uit Veurne van wie de vergunning intussen is ingetrokken, stond op die lijst en werd bij de evaluatie als ‘safe’ bestempeld. Maar het Agentschap was op de hoogte van een huiszoeking over de opvang in Veurne. Dat die informatie niet met haar gedeeld is, kan voor Crevits niet door de beugel. De minister wil nu een aanvullende inspectie van alle overgebleven opvanglocaties op de lijst.

36 reacties

  • Georges Pelgrims

    2 jaar geleden
    Denken ze nu echt dat mevrouw crevits beter is dan diene wouter beke.ik vindt dat beke zijn werk goed deed.maar één ding is nu zekers politiek is een raar beest
  • Albert Laurent

    2 jaar geleden
    Het zijn diegenen die de controle moeten doen die hun werk niet doen.Stel een voorbeeld, wie niet werkt of zijn werk niet correct doet, C4 ,buiten.
  • Rudy Van Daele

    2 jaar geleden
    Geen te strenge controles ze moeten met hun kindjes toch ergens heen en waar is meestal niet zo belangrijk als ze er maar vanaf zijn.
  • Jef Lois

    2 jaar geleden
    Crevits waarom word de top van Agentschap Opgroeien niet de laan uitgestuurd of durf je dat niet? Dit is het zoveelste geval grijp echt in en zet de top op straat.
  • Rik Duyvejonck

    2 jaar geleden
    De topvrouwen van Opgroeien en Kind en gezin. Snappen het precies nog niet. Wordt het geen tijd om ze hunne C4 te geven!