© belga

Groen licht voor grootste spelletjeshal van Europa in Antwerpen

Antwerpen -

De Nederlandse speler Gamestate gaat de grootste spelletjeshal van Europa openen in het UGC-complex in het centrum van Antwerpen. De plannen voor de hal lagen er al, maar nu krijgt Gamestate ook effectief een vergunning van de stad om er een spelletjeshal uit te baten.

Rebecca Van Remoortere

In januari al schreef Gazet van Antwerpen dat Gamestate een spelletjeshal met bowlingbanen en spelletjeskasten wilde openen. Die hal lijkt er nu ook effectief te komen, want de stad Antwerpen heeft de omgevingsvergunning voor het project in de gebouwen van UGC Antwerpen goedgekeurd. Het was spannend afwachten voor Gamestate, want eerder al had het een vergunning voor zo’n spelletjeshal in de Quellinstraat aangevraagd, maar die werd geweigerd.

LEES OOK: Nederlandse speler wil grootste spelletjeshal van Europa in Antwerpen openen

De mensen van Gamestate zelf waren dinsdag nog niet bereikbaar voor commentaar, maar uit de plannen wordt wel al duidelijk waarop ze juist mikken. De spelletjeshal komt er op de gelijkvloerse verdieping en in een deel van de kelder van het cinemacomplex. Daarbij zouden de locaties van twee horecazaken worden omgebouwd tot een grote speelhal.

In de kelderverdieping komen twaalf automatische bowlingbanen en ruimte voor horeca en behendigheidsspelen. De gelijkvloerse verdieping wordt ingericht als grote speelhal met verschillende speelautomaten.

“De aanvraag omvat de omvorming van leegstaande ruimten in het UGC Keyser Center naar deels bowlingruimte in de kelderverdieping en deels lunapark op de gelijkvloerse ruimte aan de zijde Van Ertbornstraat. De aanvrager vult de ruimten in met functies die in de lijn liggen van de omliggende ondernemers, wat versterkend en clusterend werkt. De bowlingfunctie is vergelijkbaar met de bioscoopfunctie in het gebouw en de speelhal is vergelijkbaar met diverse ondernemers in de Breydelstraat en de Statiestraat. De dienst Ondernemen en Stadsmarketing geeft daarom gunstig advies voor deze functiewijzigingen op deze locatie”, klinkt het via de stad.

Nog maar vorige maand besliste de stad Antwerpen om gokkantoren die te dicht in de buurt van scholen en ziekenhuizen liggen, geen nieuwe vergunning meer te geven, omdat ze jongeren wil beschermen tegen de risico’s van het gokken. Gamestate valt niet onder die noemer.

Gamestate benadrukt dat het gaat om behendigheids- en kermisautomaten en niet om toestellen die onder de wet van de kansspelen of onder een door de wet gedefinieerde term lunapark vallen. “Gamestate exploiteert in Europa als arcadehal zonder enige vorm van kansspelen. De term kansspelverslaving is daarom een term die niet van toepassing is in de vestigingen van Gamestate”, klinkt het.

De spelletjeshal in Antwerpen zou de grootste van Europa worden. Gamestate heeft al acht gelijkaardige spelletjeshallen in Nederland. Daar is de markt intussen verzadigd, klinkt het. “We hebben ook nog één hal in Brussel en eentje in Duitsland.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER