Minister Demir dient klacht in na doodsbedreigingen op boerenprotest Merksplas

Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) gaat klacht indienen na de doodsbedreigingen op het boerenprotest in Merksplas. Daar reed een tractor rond met een pop aan de galg met de boodschap "Demir aan de strop". De nummerplaat van het voertuig is herkend.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) gaat een klacht indienen na bedreigingen bij een boerenprotest in Merksplas. Bij dat protest was er een pop aan een galg gehangen met daarbij het opschrift "Demir aan de strop". Volgens het kabinet wil de minister het debat met de boeren "met open vizier" voeren, maar "iedere vorm van agressie is onaanvaardbaar".

Nummerplaat tractor herkend

Gisteravond ging Demir in Merksplas in gesprek met landbouwers over de stikstofplannen van de Vlaamse regering.  Op dat moment verschenen er buiten verschillende tractoren. Die blokkeerden de weg en ook de auto van de Vlaamse minister werd ingesloten. Demir moest volgens haar kabinet met een politiewagen vertrekken.

Volgens het kabinet van Demir wordt er nu een klacht ingediend tegen de landbouwer die de slogan met de doodsbedreiging op zijn voertuig had. De nummerplaat van de betrokken tractor zou herkend zijn en de politie bekijkt de zaak. 

BEKIJK - Minister Zuhal Demir ging in Merksplas in gesprek met landbouwers over het stikstofdossier, buiten uitten boze boeren hun ongenoegen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen