©  USA TODAY Sports

US Open laat Russische en Wit-Russische tennissers wel toe

Russische en Wit-Russische tennissers worden toegelaten op de US Open (29 augustus-11 september). Dat heeft de organisatie dinsdag aangekondigd. Wimbledon (27 juni-10 juli) is bijgevolg het enige grandslamtoernooi dat Russen en Wit-Russen weert in de nasleep van de Russische inval in Oekraïne.

Bron: BELGA

De United States Tennis Association (USTA), die instaat voor de organisatie van de US Open, stelt dat de Russische en Wit-Russische tennissers onder neutrale vlag kunnen aantreden. Verder voorziet de USTA bijkomende financiële steun voor humanitaire hulp in Oekraïne.

De organisatie van Wimbledon besliste in april geen Russische en Wit-Russische spelers toe te laten. Wimbledon werd zo het eerste tennistoernooi dat spelers bant vanwege de Russische inval in Oekraïne. De beslissing zorgde voor heel wat wrevel, bij spelers en bonden. De overkoepelende tennisorganisaties ATP en WTA  reageerden scherp: er zijn dit jaar op Wimbledon geen rankingpunten te verdienen.

 ©  AP

“We erkennen dat elke organisatie moest omgaan met unieke omstandigheden die hun beslissingen bepalen”, aldus de USTA in een persbericht. “Op basis van onze omstandigheden zal de USTA alle spelers die in aanmerking komen, laten deelnemen aan de US Open, ongeacht hun nationaliteit.”

De Rus Daniil Medvedev (ATP 1) won de US Open vorig jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer