©  Michael Kappeler/dpa

Olympisch kampioene hamerslingeren mist WK na schermutseling met autodief die ze eigenhandig vatte: “De dader heeft afgezien”

Anita Wlodarczyk, drievoudig olympisch kampioene in het hamerslingeren, moet verstek geven voor het WK atletiek in Eugene. Ze liep een blessure op in een schermutseling met een autodief, die ze zelf aan de politie overdroeg. “Na mijn carrière ga ik in de UFC vechten”, zei ze al lachend op Twitter.

Tim Verbruggen
Bron: BELGA

Wlodarczyk raakte afgelopen donderdag gewond tijdens een schermutseling met een man die haar auto trachtte te stelen. Ze vatte de dief eigenhandig, maar liep daarbij wel een spierblessure aan haar linkerdijbeen op. Ze moest daardoor maandag onder het mes. Dinsdag liet Wlodarczyk via een bericht op Twitter weten dat de operatie goed verlopen is, maar dat haar atletiekseizoen erop zit.

“Ik heb net een succesvolle operatie achter de rug, maar mijn seizoen is voorbij. Ik blijf optimistisch, ondanks dat me een lange revalidatie en veel werk staat te wachten. Ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer aan de top te staan”, schreef ze.

Op Twitter reageerde Wlodarczyk met een kwinkslag op het voorval. “Ik heb de dief vastgegrepen en overgedragen aan de politie. Na mijn carrière denk ik dat ik net als onze kampioene Joanna Jedrzejczyk in de MMA of UFC ga vechten, want de dader heeft afgezien.”

Afgelopen zomer kroonde Wlodarczyk zich in Tokio als eerste ooit voor de derde keer op rij tot olympisch kampioene in het hamerslingeren. Ze behaalde ook reeds vier wereldtitels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer