Els Clottemans.
Volledig scherm
PREMIUM
Els Clottemans. © RV

ONZE OPINIE. Dit is geen pleidooi tegen de vervroegde vrijlating, wel één voor meer transparantie

Els Clottemans mag zich gelukkig prijzen. De voormalige parachutiste werd in 2010 veroordeeld tot 30 jaar cel. Niet in 2014. Want dan had ze minstens 15 jaar moeten slijten tussen haar celmuren en geen 11 jaar en enkele maanden zoals nu. Via de parachute van de vervroegde vrijlating uit de overvolle gevangenissen springen? Het kon te snel. Dat zeggen wij niet, dat zei de wetgever destijds. De regering-Di Rupo-I. Terecht. Het gaat eigenlijk nog altijd te snel. 

13 reacties

  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    Deze mevrouw is veroordeelt zonder bewijs,heeft nooit bekent en u zegt dat ze te vroeg vrij is ?IS terroristen zitten nog niet zolang en we hebben live gezien wat die allemaal uitgewreten hebben.Maar dat vinden de meeste journalisten wel normaal,kwestie van de regering niet voor het hoofd te stoten.
  • Paul Hendriks

    2 jaar geleden
    Regel 1 je bent onschuldig tot de schuld bewezen is, dus nu is het moment om voor een fikse schade vergoeding te gaan.
  • rik casteleyn

    2 jaar geleden
    Wat zal het de regering kosten mocht zij niet schuldig zijn ? Niets is bewezen enkel veronderstellingen .
  • Inge Cuypers

    2 jaar geleden
    Geloof nog steeds in haar onschuld, nooit harde bewijzen gevonden, straf dat ze veroordeeld werd destijds.
  • Ken Delespierre

    2 jaar geleden
    Het is niet omdat je blijft ontkennen dat je onschuldig bent.. Te veel feiten spreken in haar nadeel, ze loog continue tijdens het onderzoek en haar mentale toestand is ook niet normaal te noemen. Maar ja in België zijn de complotjes theorieën zeer populair en de perfecte moord spreekt blijkbaar erg tot de verbeelding.. Els heeft nog net geen supporters vereniging. En Vermassen is de beste advo van het land!