De klemgereden vrachtwagen onder het brugdek van de Hoogmolendijk bij het Albertkanaal en de vaart. © jaa

‘Slimme’ chauffeur rijdt zich vast onder brug

Schoten -

Een zware vrachtwagen bestuurd door een chauffeur die eigenwijs de vele omleidingen in Schoten dacht te omzeilen heeft zich dinsdagmiddag klemgereden. Hij kwam vast te zitten onder brugdek van de Hoogmolendijk, ter hoogte van het kanaal Schoten-Turnhout-Dessel.

De bewuste chauffeur had de verbodsborden genegeerd ter hoogte van de Sluizenstraat en Hoogmolendijk. Op de terugweg dacht hij wel via het jaagpad op bestemming te geraken. Hij passeerde de kantoren van De Vlaamse Waterweg en stelde wat verder vast dat zijn laadbak toch te hoog was om de brug onderdoor te geraken. Intussen had hij uiteraard ook de fietsers naast het Albertkanaal in gevaar gebracht.

De vrachtwagen werd getakeld en de chauffeur kreeg een boete. De verkeersdienst van de lokale politie moest als gevolg van het drukke verkeer als gevolg van de afgesloten Hoogmolenbrug en de andere vele omleidingen nog een paar keer het boekje bovenhalen. In totaal vier pv’s werden uitgeschreven voor foutief rij- of parkeergedrag op de zeker in de spits erg drukke aangeduide routes voor doorgaand verkeer door het centrum en de wijk Deuzeld. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER