© Parket Antwerpen

Honderdtal vuilniszakken met drugsafval gedumpt in Brasschaat

Brasschaat -

Aan de Miksebaan in Brasschaat hebben onbekenden dinsdag een honderdtal vuilniszakken met drugsafval gedumpt langs de kant van de weg. Het afval werd opgehaald voor vernietiging.

Een toevallige voorbijganger verwittigde de lokale politie van Brasschaat omdat er verschillende zwarte vuilniszakken langs de weg lagen aan de Miksebaan. “Gemeentelijke diensten troffen een honderdtal vuilniszakken aan met restanten van cannabisplanten en teelaarde”, zegt het Antwerps parket. “Het afval werd opgehaald door de brandweer en wordt afgevoerd voor vernietiging.”

Ook in 2021 trof de politie op dezelfde plek ook al eens 200 vuilniszakken aan met restanten van een cannabisplantage.

Het parket grijpt de gebeurtenis aan om nog eens te waarschuwen voor de gevaarlijke situaties en de overlast die illegale drugsproductie kan veroorzaken. “Er kan bijvoorbeeld brand ontstaan in een woonwijk door een cannabisplantage, een explosie in een drugslab. Wandelaars of spelende kinderen kunnen tijdens een boswandeling stoten op chemisch afval”, aldus het parket. “De gevolgen kunnen ernstig zijn, zowel voor toevallige voorbijgangers, hulpverleners als voor de directe omgeving en het milieu.”

 © Parket Antwerpen

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER