Directeur van BuSO-school Ravelijn in Brugge aangehouden voor mogelijk grensoverschrijdend gedrag

 ©  mvn

De directeur van een Brugse school in het buitengewoon secundair onderwijs (BUSO) zit in de cel op verdenking van grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De feiten zouden zich voorgedaan hebben met een meerderjarige leerling met een mentale beperking.

Het onderzoek ging van start naar aanleiding van een klacht tegen de directeur van de Brugse middelbare school Ravelijn. Vervolgens werd de verdachte eind vorige week opgepakt door de politie. Volgens het parket wordt hij verdacht van grensoverschrijdend gedrag ten aanzien van een meerderjarig slachtoffer. Over de precieze inhoud van de zaak wordt door de procureur niet gecommuniceerd.

Volgens VRT NWS zou het vermoedelijke slachtoffer een 21-jarige jongen met een mentale beperking zijn. De jongen zou een mentale leeftijd van een jaar of acht hebben en zou slechts beperkt kunnen lezen en schrijven.

Na verhoor besliste de onderzoeksrechter om de schooldirecteur aan te houden. Dinsdagochtend verscheen hij al een eerste keer voor de Brugse raadkamer. De raadkamer wilde de verdachte vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket heeft beroep aangetekend tegen die beslissing. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling zal binnen twee weken de knoop moeten doorhakken. Tot dan blijft de verdachte in principe in de gevangenis.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen