Links: kardinaal Luc Van Looy. Rechts: kandidaat-CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. ©  fvv, Belga

Nieuwe kardinaal vraagt zich af “hoe een moslim een christelijke partij gaat leiden”, Sammy Mahdi (CD&V) reageert

De nieuwe kardinaal Luc Van Looy sprak in een interview met Dag Allemaal zijn ongenoegen uit over de mogelijke opvolging van Sammy Mahdi als CD&V-voorzitter. “Ik vraag me af hoe een moslim een christelijke partij gaat leiden”, zei de kardinaal. Mahdi reageerde intussen: “Mijn ouders zijn getrouwd in de kerk.”

EmKe
Bron: Twitter

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi is tot nu toe de enige kandidaat om voorzitter te worden van de partij CD&V. En daar uitte de nieuwe kardinaal Luc Van Looy zijn bezorgdheid over tijdens een interview met het magazine Dag Allemaal. “Ik vraag me af hoe een moslim een christelijke partij gaat leiden”, zei de kardinaal.

Mahdi reageert in een tweet op de uitspraak. “Mijn ouders zijn getrouwd in de kerk.” Volgens hem deed zijn vader dat voor Mahdi’s moeder. “Ik kan overal trouwen, want God is overal en zo verschillend zijn we niet”, gaat hij verder in de tweet.

“Getekend, een agnost. Die met hart en ziel gaat strijden voor onze christendemocratische waarden. #gijzultnietoordelen”,voegt hij nog toe. Hij stelt ten slotte de kardinaal nog gerust. “Als goede christendemocraat ben ik vergevingsgezind.”

LEES OOK. “In de tijd van ‘moeder aan de haard’ was het wél slechter”: ook staatssecretaris De Bleeker struikelt over uitspraak van nieuwe kardinaal

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER