Norbert Bocher werd teruggevonden langs het jaagpad in Zeebrugge. © Michel Vanneuville

Moord op jaagpad was wraakactie: “Door hem moest ik moeder neersteken”

De moord op Norbert Bocher (49) langs het jaagpad in Zeebrugge, afgelopen week, was een wraakactie. Dat heeft dader Oliver B. (42) verteld aan zijn ondervragers, zo schrijft Het Nieuwsblad.

TLG, CEL

Eenzaat Oliver B. verklaarde dat hij eerst zijn moeder Renate heeft omgebracht, in haar huis in Blankenberge. Volgens de Duitser ging hij daarmee in op de wens van zijn doodzieke moeder, een Duitse schrijfster. Hij wilde haar met enkele pillen doen inslapen. Die had hij via Bocher verkregen. Maar de pillen werkten niet en maakten de moeder alleen maar versuft. “Ik moest daarom mijn moeder met een mes neersteken”, aldus de dader.

Oliver B. was razend op Bocher. Hij gaf hem de schuld omdat een sereen afscheid mislukt was. Hij lokte hem daarom naar het jaagpad en schoot hem door het hoofd. Daarna keerde hij naar zijn huis terug en stak de woning in brand, om de moord te verdoezelen.

Donderdagavond gaf Oliver B. zichzelf aan bij de Brugse politie. Al die tijd had hij in de kuststreek rondgedoold. Zijn verklaringen roepen heel wat vragen op bij de Brugse speurders. Ze zijn op sommige vlakken tegenstrijdig. B. zal opnieuw worden ondervraagd.

Mountainbikers treffen stervende man met schotwonde aan op jaagpad in Zeebrugge

© mvn

Op het jaagpad tussen Blankenberge en Zeebrugge heeft een groepje mountainbikers een zwaargewonde andere fietser aangetroffen. De man stierf kort daarna in het ziekenhuis. Het parket van Brugge bevestigt dat het om een gewelddadig overlijden gaat.

De overleden fietser werd dinsdagavond omstreeks 21.30 uur gevonden, op een mountainbike-pad naast de kustlijn. Het gaat om de 49-jarige N.B. die naast zijn fiets lag. Volgens het parket had de man een schotwonde in zijn hoofd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten hem naar het ziekenhuis, waar hij overleed.

Verdacht

De politie sloot het jaagpad afgelopen nacht nog uren af en startte samen met het parket een onderzoek. Zo wil het onder meer nagaan of de man ter plaatse de schotwonde in zijn hoofd kreeg.

In het belang van het onderzoek zal het parket momenteel geen bijkomende commentaar geven. Wel kan het bevestigen dat het om een gewelddadig overlijden gaat.

Schutter die fietser op jaagpad doodde, stichtte daarna brand waarbij zijn 71-jarige moeder stierf

De man die dinsdagavond een mountainbiker neerschoot op een jaagpad in Zeebrugge is aangehouden op verdenking van dubbele moord. Na de feiten stichtte hij brand in het appartement van zijn moeder in Blankenberge. De 71-jarige Renate Bolte kwam daarbij om.

De dader werd vandaag door het gerecht verhoord. Zo hoopten de speurders onder meer zijn motief te weten te komen. Zeker is dat hij Norbert ‘Bert’ Bocher (48), het eerste slachtoffer, kende. Ze waren allebei uit Blankenberge afkomstig. Maar waarom hij hem neerschoot, dat is nog niet duidelijk. Evnemin waarom hij daarna het appartement van zijn moeder in brand stak.

© rr

Met één kogel in het hoofd werd Norbert Bocher dinsdagavond langs het jaagpad in Zeebrugge gevonden. De Blankenbergenaar leefde nog toen een groepje mountainbikers hem vond, maar hij stierf nog dezelfde nacht aan zijn verwondingen.

Het slachtoffer was geen onbekende voor het gerecht. Een afrekening in het criminele milieu was de meest waarschijnlijke piste, volgens de onderzoekers.

Eind jaren 90 en begin jaren 2000 stond Bocher, een gescheiden vader, onder andere terecht voor het smokkelen van cannabis en amfetamines naar Groot-Brittannië en het dealen van heroïne in Oostende. Maar de laatste jaren leek hij zich te hebben herpakt.

Waarom hij dinsdag dan in ware maffiastijl van zijn fiets werd geschoten, was een raadsel. Tot donderdag. Toen pakte de politie een Blankenbergse man op in het onderzoek naar brandstichting. Het gaat om de zoon van een 71-jarige vrouw die woensdag is omgekomen bij een brand in een flat aan de Koninginlaan in Blankenberge.

Volgens een branddeskundige van het Brugse parket was het vuur zeker aangestoken. De politie startte een onderzoek en verhoorde de zoon van de vrouw. Die bekende niet alleen dat hij de brand had aangestoken waarbij Renate Bolte stierf, maar ook dat hij de avond voordien fietser Norbert Bocher van zijn fiets had geschoten met een kogel in het hoofd.

De man zou psychische problemen hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER