“In de tijd van ‘moeder aan de haard’ was het wél slechter”: ook staatssecretaris De Bleeker struikelt over uitspraak van nieuwe kardinaal

Het interview van de toekomstige kardinaal Luc Van Looy (80) in Dag Allemaal heeft kennelijk wat losgemaakt in de Wetstraat. Na afscheidnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft met Eva De Bleeker (Open Vld) nog een andere staatssecretaris een van de uitspraken van de bisschop van Gent op de korrel genomen.

joro

Eind augustus wijdt Paus Franciscus bisschop Luc Van Looy tot kardinaal. Een mooie aanleiding voor een gesprek meende Dag Allemaal. Maar enkele conservatieve uitspraken van Van Looy doen de gemoederen wat beroeren.

LEES OOK. Nieuwe kardinaal vraagt zich af “hoe een moslim een christelijke partij gaat leiden”, Sammy Mahdi (CD&V) reageert

Sammy Mahdi voelde zich persoonlijk aangesproken met de uitspraak “Ik vraag me af hoe een moslim een christelijke partij gaat leiden”. “Mijn ouders zijn getrouwd in de kerk”, reageerde hij eerder op de dag op Twitter.

Niet veel later struikelde staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken Eva De Bleeker (Open Vld) over een andere uitspraak uit hetzelfde interview. Luc Van Looy stelt vast dat er tegenwoordig steeds meer mensen kampen met burn-outs. Een gevolg van een te haastig leven en het verdwijnen van de zondagsrust, meent hij. En dat haastige bestaan komt volgens de bisschop dan weer deels voort uit het feit dat in veel huishoudens beide partners werken. “Man en vrouw gaan allebei werken, terwijl je vroeger ‘moeder aan de haard’ had. Was dat beter of slechter? Ik weet het niet, maar het zorgde wel voor rust.”

De bisschop hield dus nog de kerk in het midden, voor de liberale staatssecretaris is de vraag die de bisschop opgooit gemakkelijk te beantwoorden. “Ik weet het wel, Kardinaal Van Looy. Het was slechter”, tweette ze woensdag. “Mijn grootmoeder werd terecht super kwaad wanneer mensen zeiden dat het vroeger allemaal beter was. Zij gaf les en moest stoppen met werken toen ze trouwde”, schrijft ze in een vervolgtweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Was het volgens jou beter of slechter in de tijd van ‘moeder aan de haard’? Geef hieronder jouw mening:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER