Doodsverwensingen in Telegram-chatgroep baren Marc Van Ranst zorgen: “Dit loopt ooit eens fout af”

In de Telegramgroep Klokkenluiders voor Vrijheid zijn berichten opgedoken waarin de leden viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) de dood toewensen. Een verontruste Van Ranst deelde maandag een stuk van het gesprek op Twitter. Hij spoorde meteen ook de politie en het Openbaar Ministerie aan om ertegen op te treden. “Dit loopt ooit eens fout af.”

wvb
Bron: Twitter

Toen het coronavirus twee jaar geleden zijn intrede maakte in ons land, werd viroloog Marc Van Ranst een veelgevraagde gast in nieuwsstudio’s en werd hij geregeld in de media opgevoerd om duiding te geven over de besmettelijke ziekte. Hij kan bij veel mensen op sympathie rekenen, maar al even vaak botst Van Ranst op tegenstand en zelfs haat.

Zo had ’s lands meest gezochte militair Jürgen Conings het vorig jaar op de intussen bekende viroloog gemunt. Conings uitte meerdere bedreigingen aan het adres van Van Ranst en de terreurverdachte hield Van Ranst een tweetal uren vanop een afstand in het oog. Door die laatste actie werd Van Ranst met zijn gezin voor een tijdje in een safe house ondergebracht.

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. Jürgen Conings: de waanzinnige klopjacht op een dode extremist

Ook nu nog doen er op sociale media geregeld gerichte haatberichten tegen Van Ranst de ronde. De viroloog dient de haters vaak van een misnoegd antwoord.

“Drie kogels door dat dikke lijf”

Recent verschenen er weer enkele bedreigende uitspraken over Van Ranst, deze keer op de Telegramgroep Klokkenluiders voor Vrijheid. Meestal gaat het om mensen die de viroloog liever dood zouden zien. “Drie kogels door dat dikke lijf”, schrijft een van de chatleden. “Afschieten deze corrupte globalistische idioot”, klinkt het nog. En ook nu blijft een reactie van Van Ranst niet uit, die zich duidelijk niet langer gerust voelt over de zaak. “Dit loopt ooit eens fout af. Hopelijk treden de @politie en @Het_OM kordaat op”, aldus Van Ranst op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pistool

Verder berichtte Van Ranst maandagochtend nog dat er “een geradicaliseerde persoon” zou dreigen met terreuraanslagen. De persoon in kwestie zou naar eigen zeggen een pistool hebben gekocht om onder meer Van Ranst om het leven te brengen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER