Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ONZE OPINIE. Rapport na rapport, expert na expert zegt: “het geld is op”. Wat hoor je? “Geef geld uit”

Het flirt met de grens van diepe schaamte. De OESO, denktank van de industrielanden zegt ons: pas de overheidsfinanciën aan. De Nationale Bank stelt: grijp in. De door regeringspartijen aangestelde experten waarschuwen ons nu ook: er is geen miljardenbudget voor de inflatieschok. België moet saneren. De begroting kan ze niet laten ontsporen. Integendeel. Ze moet ze aanpakken. Rapport na rapport. Expert na expert roept: het geld is op. En wat horen we bij politici? Niks. Of geef geld uit. Beeld u het tuimelkruid in die je in westerns weleens voorbij ziet waaien. Dat tuimelkruid is onze begrotingsput. Een vergeetput. 

34 reacties

  • Francois Sals

    2 jaar geleden
    er wordt veel,veel geld over de balk gegooid ...zeker aan de verschillende regeringen ,die heel veel niet weten, niet kunnen en ook niet doen en dan schakelen ze maar expertise bureaus in ..er is dus zeker geld genoeg .Maar geen geld voor de werkende mensen , de gepensioneerden en voor ouderen die hun rusthuis niet meer kunnen betalen.
  • jan marynissen

    2 jaar geleden
    Als je Kitir bezig ziet, is er nog genoeg geld of te verkwisten.
  • Kato De Cock

    2 jaar geleden
    Het is nu niet dat de overheid niet moet ingrijpen om mensen/gezinnen overeind te houden in deze dure tijden. Net als we in oorlogstijden onze verantwoordelijkheid t.a.v. de Navo moeten nakomen. Feit is dat men nog geen werk gemaakt heeft van rechtvaardige belastingen... Waar blijft de faire bijdrage van multinationals en vermogenden? Waar blijven de besparingen op onnodige zaken?
  • Jan Vandaele

    2 jaar geleden
    Laten we duidelijk zijn in Belgie werkt het niet meer .Zie nu Brussel onverdoofd slachten verboden in Wallonië en Vlaanderen ,Brussel niet .Alles wat Vlaanderen vraagt of wil doen om de Crisis te overwinnen wordt geblokkeerd door Wallonië ,PS,Brussel alles maar dan ook alles werkt niet en zolang dat dit niet opgelost wordt is Belgie een vogel zonder kat en zal volledig weg deemsteringen nog erger dan Griekenland en Italië.
  • Zoran Pavicevic

    2 jaar geleden
    Grondige hervorming van het politieke landschap. België: 1 land, 1 federale kieskring! Schaf alle echelons tussen de federale regering en gemeentebesturen af!