Drie Vlamingen tonen ons hun tropische tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie Vlamingen tonen ons hun tropische tuin. © PN/Klaas De Scheirder/David Legreve

30 graden buiten? Deze Vlamingen kozen voor de tropen in hun achtertuin: “Alsof ik in Costa Rica rondloop”

Zomerse temperaturen vragen om zomerse tuinen. Geen gemillimeterd gras of afgeschoren haag, deze Vlamingen zoeken bij dertig graden verkoeling tussen de bananenplanten, pawpaws en palmbomen. “De makers van Thuis kwamen in mijn tuin hun scènes ‘in Kaapverdië’ opnemen.”

  1. HET DUEL. Vandendriessche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreemrechts schuiven last door”
    68

    HET DUEL. Vanden­dries­sche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreem­rechts schuiven last door”

    Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM NIEUWS. Vandaag zaten Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) en Bruno Tobback (Vooruit), beide lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen, samen aan tafel. Vooral toen het onderwerp migratie aan bod kwam, ging het er verhit aan toe tussen de twee politici. “Wat u en uw collega’s van extreemrechts doen, is de last doorschuiven naar andere landen en de mensen voorliegen”, zei Tobback, waarop Vandendriessche antwoordde dat de socialisten “de mensen in de steek hebben gelaten”.
  2. DEBAT VAN DE DAG. Moet de organisatie van het Songfestival volgend jaar anders aangepakt worden?
    109

    DEBAT VAN DE DAG. Moet de organisa­tie van het Songfesti­val volgend jaar anders aangepakt worden?

    Optredens die verstoord worden, de deelname van Israël, het weren van de EU-vlag en de diskwalificatie van de Nederlandse artiest Joost Klein. Er komt veel kritiek op de European Broadcasting Union (EBU), de organisatie van het Eurovisiesongfestival. Wat denk jij? Moet de organisatie van het Songfestival volgend jaar anders aangepakt worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.