Lorin Parys, CEO van de Pro League.
Volledig scherm
Lorin Parys, CEO van de Pro League. © Photo News

Witte rook voor nieuw competitieformat: vanaf 2023-2024 1A met 16 clubs, play-offs met halvering punten en tot drie stijgers of zakkers

Jupiler Pro LeagueEr is witte rook: de Pro League heeft een nieuwe format gestemd. Vanaf 2023-2024 start 1A met 16 clubs, bestaan er drie play-offs, de halvering van de punten blijft en geldt ook voor de Europe play-offs, en tot slot verkleint de kloof tussen 1A en 1B met twee vaste dalers/promovendi en een ‘barragist’.

42 reacties

  • Pieter Van Hooy

    1 jaar geleden
    Begrijp dat er voor 16 ploegen wordt gegaan. We zijn een klein land en dit zorgt voor een interessante 1B. De play offs kan ik snappen, maar de halvering is dom. De BeNe-liga is moeilijk vanwege het verlies in europese plaatsen. Een BeNe-beker voor enkel 1ste klassers is de perfecte oplossing . Dan krijgen we nieuwe matchen tegen PSV Ajax etc. Een tweede beker zoals in Engeland. Bekers pas van start laten gaan na januari, om de toppers op europa te laten focussen. Lijkt me de perfecte competitie
  • Pieter Van Hooy

    1 jaar geleden
    waarom geen belgië nederlandse beker organiseren en geen playoffs?
  • van Dessel Wim

    2 jaar geleden
    Play-offs en puntenhalvering .. En man man man toch, wat een gemiste kans alweer ... Dat die Parys uit de politiek komt is nu wel overduidelijk, veel bla bla en uiteindelijk luisteren die ook niet naar de kiezer.
  • Jaak Denayer

    2 jaar geleden
    Eerst een week op studie retraite gaan om dit te begrijpen. Probeer dit eens aan een buitenlander uit te leggen
  • Sonja De Grave

    2 jaar geleden
    Hoe kan jen u die halvering van de punten aanhouden ? Wie heeft daar nu baat bij ? Genk, Gent, Anderlecht, Standard en Antwerp zeker.