Foto ter illustratie

Corona-uitbraak bij gemeentepersoneel Schoten na personeelsfeest: al meer dan 30 besmettingen

In Schoten is er een corona-uitbraak bij het gemeentepersoneel. Er zijn al meer dan 30 mensen besmet. Waarschijnlijk verspreidde het virus zich op een personeelsfeest. "De knaldrang was groot", zegt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA).

"We hadden gehoopt dat we er vanaf waren, maar niets is minder waar", zucht burgemeester Maarten De Veuster (N-VA). "We merkten plots een stevige opstoot van het aantal coronabesmettingen bij ons personeel. Ondertussen zit het aantal al boven de 30, verspreid over de verschillende diensten."

De knaldrang is heel groot en er was veel volk aanwezig op het personeelsfeest

burgemeester Maarten De Veuster (N-VA)

Het valt nog niet met zekerheid te zeggen van waar de besmettingen komen, maar de burgemeester heeft wel een sterk vermoeden. "We hebben vorige week een personeelsfeest gehad en daar was heel veel volk aanwezig, zo'n 300 man. De knaldrang is groot. Waarschijnlijk heeft het virus zich daar verspreid."

Extra maatregelen

"Het gaat op dit moment zo ver dat we opnieuw maatregelen moeten nemen om de dienstverlening te kunnen garanderen, maar voorlopig blijft alles draaien", zegt De Veuster. "We hebben al wel wat geleerd uit het verleden natuurlijk. We schakelen een tandje terug en we proberen om de mensen van thuis uit te laten werken indien mogelijk. Voor de rest vragen we om de regels rond afstand houden en verluchten goed te respecteren, en als het nodig is een mondmasker op te zetten."

De burgemeester blijft voorlopig gespaard. "Ik was ook op het feestje dus ik ben ook voorzichtig, maar voorlopig ben ik niet besmet. Maar ik ben nog niet lang geleden getrakteerd geweest op het virus, in maart."

Meest gelezen