© ATV

Herdenking slachtoffers van instorting school op Nieuw Zuid

Antwerpen -

Er komt een gedenksteen en herdenkingsboom op de plek waar een jaar geleden de school Kuub, die volop in opbouw was, is ingestort. Daarbij vielen vijf doden. De inhuldiging vindt plaats op 17 juni tijdens een herdenkingsmoment.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. “Carlos, Cristiano en António waren prachtkerels”: meer bekend over slachtoffers van instorting Nieuw Zuid

Op Nieuw Zuid stortte op 18 juni een deel van het schoolgebouw Kuub in. Het gebouw was nog volop in opbouw. Na een zoekactie van 27 uur kwam het verschrikkelijke nieuws dat de vijf vermisten dood zijn teruggevonden onder het puin.

Het Antwerpse stadsbestuur plant nu met enkele betrokkenen een herdenkingsmoment van dit drama op 17 juni. Er wordt dan stilgestaan bij het ongeval en de vijf slachtoffers. Er zal een inhuldiging zijn van een gedenksteen en er wordt een herdenkingsboom geplant. Het ongeval krijgt zo een permanente plek in de wijk. Naast vertegenwoordigers van het stadsbestuur zullen ook de politie, de brandweer en scholengroep aanwezig zijn.

Na dit dramatische ongeval was het lang onduidelijk of er daadwerkelijke een nieuwe school zou komen op Nieuw Zuid. Uiteindelijk is beslist om op de fundamenten van het ingestorte gebouw een nieuwe school te bouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV