AFP or licensors

Elf maanden na de overstromingen maakt Galler weer chocolade in Vaux-sous-Chèvremont 

Chocolaterie Galler, die door de zware overstromingen van vorige zomer haar ateliers in Vaux-sous-Chèvremont nabij Chaudfontaine volledig vernield zag, keert na bijna een jaar terug naar die ateliers.

De fabriek van Galler staat net naast de Vesder, de rivier die in juli vorig jaar een ware ravage aanrichtte in Wallonië. In de ruim 3.500 vierkante meter grote ateliers van de chocoladefabriek in Vaux-sous-Chèvremont stond het water 1,80 meter hoog. Het productieatelier, de boetiek in Vaux en een deel van de kantoren werden van de kaart geveegd. De verliezen liepen op tot 14 miljoen euro.

Galler kon uitwijken naar ateliers van andere chocolatiers, waardoor de productie al enkele weken na de overstromingen opnieuw verzekerd werd. Chocolaterie Cavalier in Eeklo maakte in haar lokalen ruimte vrij voor een deel van de Galler-teams. Ook chocolaterie Libeert, de ambachtelijke chocolatier Deremiens en de firma Fournipac stelden materiële en structurele middelen ter beschikking.

Vandaag, bijna een jaar na de ramp, zijn de ateliers van Galler zelf hersteld en de productielijn gerestaureerd. Galler kiest er wel voor om voet aan de grond te houden in Vlaanderen. Eén van haar productielijnen zal permanent geïnstalleerd worden in de ateliers van Cavalier.

BEKIJK - Fabriek van Galler draait weer: "Je ziet, er is geen modder meer en er wordt chocolade gemaakt"

Videospeler inladen...

Bekijk het journaalverslag over de schade in de chocoladefabriek na de overstromingen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen