GoPlay

Iben Messiaen (16) uit Oostende wint Junior Bake Off Vlaanderen: "Ik zou graag een eigen bakprogramma hebben"

Iben Messiaen (16) uit Oostende mag zich de grote winnaar van Junior Bake Off Vlaanderen 2022 noemen. Met een grote taart van drie verdiepingen en met verschillende vullingen kon hij de juryleden overtuigen. "Later wil ik in bijberoep verjaardagstaarten maken."

"Ik ben super blij met de overwinning", vertelt Iben Messiaen een dag na de uitzending van de finale van het populaire televisieprogramma Junior Bake Off Vlaanderen. "Helaas heb ik zelf niet kunnen kijken naar die finale, want ik heb tot 23.30 uur gestudeerd. Ik zit nu volop in de examens."

Juryleden Regula Ysewijn en Dominique Persoone waren bijzonder onder de indruk van de grote taart van Iben in de finale, het absolute pronkstuk van zijn wedstrijd. "De taart bestond uit drie verdiepingen, twee verschillende soorten cake en drie soorten vullingen", beschrijft Iben. "Eerst bouwde ik een dijk van botercrème met citroenmousse en een laag chocoladecake erop. Daarna opnieuw een dijk van botercrème met chocomousse en een laag vanillecake erop." 

"Meedoen aan Bake Off bij volwassenen"

Iben bakt al vier jaar en hij hoopt het nog lang verder te zetten. "Ik zou graag een eigen bakprogramma hebben of eens meedoen aan Bake Off Vlaanderen bij de volwassenen. In bijberoep wil ik ook verjaardagstaarten maken." 

Op de Instagrampagina Iben_bakt kan je de creaties van Iben volgen. 

Meest gelezen