Hilde Van Mieghem
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde Van Mieghem © Tessa Kraan

Voor het eerst vindt Hilde Van Mieghem een gevoel van eigenwaarde: “Mijn fantasie was de enige manier om aan de realiteit te ontsnappen”

BVVeertien jaar heeft de uitgever moeten wachten, maar nu is er ‘De drie duifkes’, het eerste boek van actrice, regisseur en documentairemaakster Hilde Van Mieghem (64). “Ik wou het boek uitbrengen onder een mannennaam, zo bang was ik dat ze me zouden kraken”, bekent ze in ‘Dag Allemaal’. Een gesprek over het disfunctionele gezin waarin ze opgroeide, haar voortrekkersrol als filmdiva en de twintig jaar therapie die haar maakten tot wie ze nu is. “Toen ik 36 was, dacht ik: ‘Ik wacht tot mijn kinderen 18 zijn en dan ben ik weg. Dan spring ik in de Schelde’.”

3 reacties

  • Leen Demeyer

    2 jaar geleden
    Ik heb altijd sympathie en begrip voor gehad. Een pure gevoelige vrouw, helemaal anders dan haar rollen.
  • Hilde Linthout

    2 jaar geleden
    Ik zou graag een reactie schrijven over haar roman De drie duifjes. Ik ben er op een late namiddag aan begonnen en de dag erna was hij uit. Hilde , je hebt dat zo mooi en goed geschreven het was alsof ik er midden in zat. Ik kon met moeite stoppen. Ben blij dat ik een gesigneerde boek besteld heb. Ik kijk al uit naar je volgende boek.
  • michel schoep

    2 jaar geleden
    Mooie en talentvolle vrouw. In hetzelfde jaar en maand geboren als ikzelf. We gaan er nog minstens 20 jaar met al onze krachten en talenten tegenaan. In de spotlights of uit de spotlights.