Ondanks de extreme hitte leken de meeste katten slechts kleine medische problemen te hebben.
Volledig scherm
Ondanks de extreme hitte leken de meeste katten slechts kleine medische problemen te hebben. © Animal Humane Society

Bijna vijftig katten gered uit geparkeerde auto

In de Amerikaanse staat Minnesota zijn 47 katten gered uit een geparkeerde auto, waar ze samen met hun baasje in leefden. De eigenaar had eerder al veertien andere katten die in de auto zaten afgegeven bij een dierenasiel.

3 reacties

  • Annemarie Grob

    2 jaar geleden
    Dat je van dieren houdt okee. Maar leven in je auto met zoveel katten...😺😺???? Das van't goede teveel. Denk ik zo. En hygiënisch al helemaal niet. 😏😏😏
  • Robin Van Hoof

    2 jaar geleden
    Hoe in godsnaam krijg je 47 katten in een auto, zonder dat die gaan lopen als er een deur opengaat?
  • Eric Roeloffzen

    2 jaar geleden
    Maar dit is toch geen dierenliefde meer hoor
  1. Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwijnen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”
    PREMIUM
    41

    Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwij­nen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”

    Jaar na jaar worden in Vlaanderen steeds meer everzwijnen geschoten door jagers, vorig jaar waren het er een goeie 3.000. Maar wie denkt dat dit fataal nieuws is voor de soort die pas in 2006 zijn herintrede deed in onze contreien, heeft het helemaal mis. Sterker nog, het stijgende afschot wijst net op een toename van het aantal wilde zwijnen in onze bossen, op onze akkers en – helaas ook – in onze dorpskernen. “Met hoeveel ze zijn, weten we niet”, erkent Jolien Wevers, sinds twee jaar Vlaams everzwijncoördinator. Maar waar zitten ze al? En hoe ver kunnen ze nog oprukken?
  2. Je kent hem van Jurassic Park en nu blijkt de film nog te kloppen ook: de triceratops was een kuddedier

    Je kent hem van Jurassic Park en nu blijkt de film nog te kloppen ook: de tricera­tops was een kuddedier

    Een ontdekking van formaat: de triceratops leefde meer dan 67 miljoen jaar geleden in kuddes in plaats van alleen. Waarom dat wel degelijk belangrijk is, vertelt paleontoloog Jimmy de Rooij van het Nederlands natuurhistorisch museum Naturalis, die er woensdag op promoveert. “Ze zijn met z’n vijven tegelijk verdronken”, zegt hij over een erg spectaculaire vondst in de VS. “We jubelen nu over de ontdekking, maar voor hen was het niet zo leuk.”
    Leiden