NMBS waarschuwt voor overvolle treinen naar kust en legt extra treinen in

Spoorwegmaatschappij NMBS stuurt vrijdag en zaterdag in totaal twaalf extra treinen naar de kust (en terug) om de verwachte drukte door het aangekondigde warme weer op te vangen. Ze waarschuwt reizigers voor overvolle treinen en raadt aan om de spitsuren zo veel mogelijk te vermijden.

De kust verwacht een topweekend, zo zei het provinciebedrijf Westtoer woensdag al. De NMBS verwacht van haar kant dat er veel reizigers met de trein naar het strand zullen trekken. 

"De treinen en de stations kunnen daarom drukker zijn dan normaal en reizigers zouden dus mogelijk langer moeten wachten in het station om een trein met voldoende zitplaatsen te kunnen nemen", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. De spoorwegmaatschappij raadt reizigers aan om zeker genoeg drinken mee te nemen.   

Goed voorbereid vertrekken

"We vragen de mensen ook om hun reis goed voor te bereiden", raadt Crols de kustbezoekers aan. "Check ook zeker de app om te kijken hoe druk bezet de trein is die je wil nemen. Probeer indien mogelijk de rustigere uren te kiezen om te reizen en de late voormiddag te vermijden."

De extra treinen vertrekken vanuit de grote stations in Vlaanderen en Wallonië. Vrijdag gaat het om twee extra treinen Leuven-Oostende (en steeds ook terug), en een bijkomende verbinding Leuven-Blankenberge. Zaterdag zijn er extra treinen Leuven-Oostende (3x), Welkenraedt-Oostende (2x), Antwerpen-Blankenberge (2x), Hasselt-Blankenberge (1x) en Charleroi-Blankenberge (1x).

Meest gelezen