Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Huisarts telefonisch raadplegen vanaf augustus niet langer gratis

Wie vanaf augustus zijn huisarts consulteert via de telefoon of een videogesprek, zal daarvoor enkele euro’s remgeld moeten betalen. Dat hebben het Riziv en federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bekendgemaakt.

8 reacties

  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    Weeral een belasting erbij, het kan niet op in dit land!
  • marc hoof

    2 jaar geleden
    Vooruit is samen met groen de grootste belasting partij!
  • eric loyens

    2 jaar geleden
    Men vergeet hier dat het riziv betaald wordt door de sociale zekerheid maw u en ik en dat er dus altijd 24€ wordt betaald ze laten uitschijnen dat het enkel remgeld is en dat is nonsens uw telefoon naar de huisarts kost de belasting betaler 20€ en u legt daar nog 4€ bij
  • Ester Clemens

    2 jaar geleden
    Al een geluk dat riziv inziet dat het een win-win systeem is. Vroeger werden te vaak behandelingen onvoldoende opgevolgd omdat de patiënt opnieuw naar het kabinet moest komen, iets waar niet alle artsen en patiënten tijd voor hadden. Nu kan de patiënt telefonisch zijn arts bijkomende vragen stellen, bijwerkingen doorgeven en een behandeling tussentijds aanpassen. Ook geweldig voor het opvolgen van controlonderzoeken, bloed, rx, echo enz.
  • HARRY VALKENAERS

    2 jaar geleden
    Dat is sinds corona allang van toepassing,bleef onopgemerkt totdat ik Helena raadpleegde waarop ik vaststelde dat voor een gewoon telefoontje om medicijnen het RIZIV of de mutualiteit 24 € moest betalen aan de arts.