REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

KMI kondigt code geel af voor hitte zaterdag en dat kan nog code oranje worden - Mogelijk hittegolf in provincie Luxemburg

Het KMI heeft met temperaturen die zaterdag kunnen oplopen tot 36 graden code geel afgekondigd in heel het land. Daarmee roept het op tot waakzaamheid. In bepaalde streken kan er zelfs nog een opschaling naar code oranje volgen. In de provincie Luxemburg doen ze er nog een schepje bovenop en is een lokale hittegolf “niet onmogelijk”.

10 reacties

  • Werner Vols

    2 jaar geleden
    Kan het hier nu eens niet gewoon een zalige 25° zijn.. neen dat moet ineens pieken naar 30°-35° en meer het gaat er niet op beteren.
  • Björn Hilkens

    2 jaar geleden
    Een paar dagen boven de 30 graden en er breekt weer overal paniek uit. "Bij code oranje wordt opgeroepen om voorbereid te zijn en de raadgevingen van de bevoegde overheid op te volgen." De nieuwe electriciteitskabels moeten dit weekend in mijn huis getrokken worden, dus de overheid gaat mij niet zeggen wat ik moet doen.
  • fanny waegemans

    2 jaar geleden
    Zalig mooi weer voor dat we het weten hebben we terug winter,mensen kunnen zagen over het weer.😭😭
  • Bruno Brouwers

    2 jaar geleden
    Zit in Piemonte, deze namiddag 39 graden hier. Geen paniek hier en het leven gaar gewoon door…
  • Veronica Voorhelst

    2 jaar geleden
    En nu maar bidden dat het echt warm wordt en de hele zomer warm blijft. Dat die klimaatneuronen maar naar de Noordpool reizen als ze kou willen. Waarom denken ze dat de mensen naar het zuiden reizen: voor de warmte en de zon.
  1. El Niño is plots vertrokken, maar wat dat voor ons weer en het klimaat betekent, weten onderzoekers nog niet

    El Niño is plots vertrokken, maar wat dat voor ons weer en het klimaat betekent, weten onderzoe­kers nog niet

    El Niño is vertrokken, dat constateren wetenschappers. Het terugkerende weerfenomeen zorgde sinds juni vorig jaar - samen met klimaatverandering - wereldwijd voor recordtemperaturen, waardoor sommige onderzoekers waarschuwden dat de aarde in een versneld tempo opwarmde. Die claim was wellicht voorbarig, stellen andere wetenschappers nu. Zij kijken met extra belangstelling naar de weergegevens van de komende maanden.
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.