Serhii (50) werkte in het zwart tijdens de instorting van de school op het Antwerpse Nieuw Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Serhii (50) werkte in het zwart tijdens de instorting van de school op het Antwerpse Nieuw Zuid. © EPA

Zwartwerker Serhii (50) in rapport bestempeld als “toevallige voorbijganger” na instorting Antwerpse school: “Ben ik dan geen mens?”

Serhii Melesjuk (50) is één van de negen bouwvakkers die gewond raakten bij de instorting van de school op het Antwerpse Nieuw Zuid, ondertussen een jaar geleden. Hij werkte destijds in het zwart voor een van de onderaannemers, maar hoofdaannemer Democo omschreef hem als een toevallige “voorbijganger”. Serhii dreigt nu levenslang arbeidsongeschikt te zijn én met lege handen achter te blijven. “Normaal zou ik niet klikken, maar mensen hebben hun leven verloren.”

66 reacties

  • Frans van den Buijs

    2 jaar geleden
    Werkgevers grote schuldigen. Goedkope mensen binnenhalen en de Belgen eruit !
  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Natuurlijk moet die man vergoed worden, in het zwart aan het werk of niet. Voor uw huispersoneel in het zwart kunt ge ook een verzekering afsluiten. Wist die man wel dat hij in het zwart bezig was? Het kan ook dat hij gewoon ter goeder trouw bij die aannemer aan de slag was. Er wordt weer veroordeeld zonder te weten hoe de vork juist aan de steel zit. Als Oekraîner wonende in Oekraïne, zal hij niet veel uitkeringen krijgen van België.
  • Marjan Frankie

    2 jaar geleden
    Zwart werker = niets willen betalen maar plots moet je betalen en dan ben je plots wat je echt bent de egoïst zelve wij betalen juist wel belasting voor als het mis gaat voor ons en alle andere die betalen jij deed dit niet, leer ermee leven met je fraude van weleer
  • Gerda Vetmuylle

    2 jaar geleden
    Ik zie hier veel steun voor een zwartwerker. Niet dus. Je weet waar je aan begint. En je bent strafbaar. Dus inderdaad op de blaren zitten en ophouden met zeuren. Wereld op zijn kop.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Zwartwerkers moeten op de blaren zitten als het misloopt. Men kan niet eeuwig van de maatschappij profiteren.