©  BELGA

Brussels Airlines heeft ruim 500 vluchten gepland op stakingsdagen: “We weten nog niet hoeveel vluchten er geschrapt zullen worden”

Brussels Airlines heeft op 23, 24 en 25 juni, de dagen dat er waarschijnlijk gestaakt zal worden, 525 vluchten gepland. “We weten nog niet hoeveel vluchten er geschrapt zullen worden”, zegt woordvoerster Maaike Andries van de luchtvaartmaatschappij donderdag. Ze vraagt reizigers om even af te wachten.

Brussels Airlines belooft dat het alle reizigers op de hoogte zal brengen over de status van hun vlucht en indien nodig over alternatieven, eens de impact in kaart is gebracht. “We doen er alles aan om ons vluchtschema zo snel mogelijk aan te passen zodra we zicht hebben op de participatie van onze crew aan de stakingsacties”, aldus de woordvoerster.

LEES OOK. Op welke dagen kan je hinder verwachten op de luchthaven?

Brussels Airlines vraagt de reizigers om nog even geduld te hebben en niet meteen naar de klantendienst te bellen. Ze kunnen op de website wel controleren of hun contactgegevens in hun reservatie staan. Wie via een touroperator of reisbureau heeft geboekt, neemt best daarmee contact op. “We betreuren oprecht de impact die deze acties hebben op onze klanten”, aldus nog Andries.

Wat de beslissing om te staken betreft, zegt de directie te betreuren dat de gesprekken met de vakbonden niet hebben geleid tot akkoorden voor de piloten en het cabinepersoneel. Ze herhaalt dat ze inspanningen heeft gedaan om de werkdruk te verlichten, bijvoorbeeld door 148 vluchten te schrappen en 225 extra cabinepersoneelsleden aan te werven.

De directie herhaalt ook dat de toekomst er goed uitziet, nu de reizigers terugkeren, maar dat de maatschappij nog steeds verlies lijdt. In het eerste kwartaal was er zo een verlies van meer dan 60 miljoen euro. “Het is van het grootste belang dat we de zomermaanden aangrijpen om winst te maken”, zegt de woordvoerster. “Bovendien hebben we te kampen met sterk gestegen kosten, vooral maar niet alleen ten gevolge van de brandstofprijs. Een staking van drie dagen zal een zeer grote impact hebben op de bottomline van ons bedrijf en zou ons dwingen de geplande groei te herzien.”

Ook maandag is het vliegverkeer van Brussels Airlines overigens al verstoord. De maatschappij heeft meer dan de helft van haar vluchten geschrapt. Er is die dag een nationale vakbondsbetoging in Brussel en het veiligheidspersoneel van G4S op de luchthaven plant naar aanleiding daarvan een staking.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER