“Zelfs als hij de Tranxene-pillen voor de vechtpartij zou hebben ingenomen, wat onwaarschijnlijk is, doet dat geen afbreuk aan de hevigheid van zijn agressie.” De jury hechtte geen geloof aan het idee dat Lesley de feiten zou hebben uitgelokt, zoals de verdediging suggereerde.
Volledig scherm
PREMIUM
“Zelfs als hij de Tranxene-pillen voor de vechtpartij zou hebben ingenomen, wat onwaarschijnlijk is, doet dat geen afbreuk aan de hevigheid van zijn agressie.” De jury hechtte geen geloof aan het idee dat Lesley de feiten zou hebben uitgelokt, zoals de verdediging suggereerde. © JVDS

ASSISEN. Roger Slegers schuldig aan doodslag op Lesley Swolfs: “Dat zij alles zou hebben uitgelokt is totaal ongeloofwaardig”

Antwerpen/ZoerselDe jury heeft Roger Slegers schuldig bevonden aan doodslag op Lesley Swolfs. Volgens de twaalf lekenrechters waren Rogers dodelijke messteken onder gelijk welke omstandigheden een gruwelijk disproportionele reactie op wat zij hem had kunnen aandoen. Dat er sprake zou zijn geweest van uitlokking werd niet geloofwaardig geacht. “Zelfs als het wel zo was, was de reactie van Roger compleet niet in verhouding.”