“Zelfs als hij de Tranxene-pillen voor de vechtpartij zou hebben ingenomen, wat onwaarschijnlijk is, doet dat geen afbreuk aan de hevigheid van zijn agressie.” De jury hechtte geen geloof aan het idee dat Lesley de feiten zou hebben uitgelokt, zoals de verdediging suggereerde.
Volledig scherm
PREMIUM
“Zelfs als hij de Tranxene-pillen voor de vechtpartij zou hebben ingenomen, wat onwaarschijnlijk is, doet dat geen afbreuk aan de hevigheid van zijn agressie.” De jury hechtte geen geloof aan het idee dat Lesley de feiten zou hebben uitgelokt, zoals de verdediging suggereerde. © JVDS

ASSISEN. Roger Slegers schuldig aan doodslag op Lesley Swolfs: “Dat zij alles zou hebben uitgelokt is totaal ongeloofwaardig”

Antwerpen/ZoerselDe jury heeft Roger Slegers schuldig bevonden aan doodslag op Lesley Swolfs. Volgens de twaalf lekenrechters waren Rogers dodelijke messteken onder gelijk welke omstandigheden een gruwelijk disproportionele reactie op wat zij hem had kunnen aandoen. Dat er sprake zou zijn geweest van uitlokking werd niet geloofwaardig geacht. “Zelfs als het wel zo was, was de reactie van Roger compleet niet in verhouding.”

  1. Bob Cools, oud-burgemeester van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”
    PREMIUM

    Bob Cools, oud-burgemees­ter van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”

    “Die (seksistische) uitspraak van Conner Rousseau over een vriendin in dat café: nooit gedacht dat een kandidaat-premier zoiets brutaals zou zeggen.” Oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools wordt uitgerekend vandaag 90 jaar, maar blijft onvermoeibaar verontwaardigd. Wij spraken hem over de staat van ’t stad en zijn politieke erfenis, maar ook over migratie. En als toemaatje: een idee voor een grootse expo in 2030. Vier uur lang, in het appartement op Linkeroever waar hij al 55 jaar lief en leed deelt met echtgenote Jacky. “Toen ik burgemeester was, heb ik één grote fout gemaakt.”
    Antwerpen
  2. Meeste huwelijken en minste scheidingen in 20 jaar tijd: ontdek hier of dat ook in Antwerpen zo is

    Meeste huwelijken en minste scheidin­gen in 20 jaar tijd: ontdek hier of dat ook in Antwerpen zo is

    Steeds meer Vlamingen stappen in het huwelijksbootje en steeds minder mensen verlaten dat bootje uiteindelijk ook. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Kortom: het lijkt goed te gaan met de liefde in Vlaanderen. Al is er een kanttekening. "We zitten met een onzichtbare scheidingsgolf", zegt professor familiesociologie Dimitri Mortelmans (UAntwerpen). Ontdek in dit artikel hoe stabiel de huwelijken in Antwerpen zijn.
    Antwerpen