Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Rutger Lievens

Verbod op onverdoofd slachten in Brussel? Vandaag stemming tijdens plenaire zitting

Het Brussels parlement stemt over een verbod op onverdoofd slachten. Het blijft buitengewoon onduidelijk in welke richting de stemming tijdens de plenaire zitting van het Brussels Parlement zal gaan. Het ziet ernaar uit dat mensen in zullen gaan tegen de partijlijn om hun achterban gunstig te stemmen. De tweespalt tussen de Nederlandstalige en Franstalige zijde is groot. Het wordt dus vanaf 16 uur koppen tellen en kijken wie strategisch afwezig blijft.

17 reacties

  • Henri Dederen

    2 jaar geleden
    Eigenaardig dat in ons 'humaan' land hierover moet gestemd worden.
  • Georges Dubois

    2 jaar geleden
    De beschaving van een volk wordt ook bepaald door de manier waarop men de dieren behandelt! Citaat van: Mahatma Gandhi. Dit geldt zeker en vast ook voor gelijk welke vorm van religie!
  • Erwin De Meyer

    2 jaar geleden
    Politieke moed , 5 sec en het is opgelost. Maar dat kost stemmen en verliezen ze hun royale vergoedingen. Komt niets van.
  • Emmanuel Veraart

    2 jaar geleden
    Eric Nieuborg, een dier doodschieten met een wapen is iets helemaal anders dan het levend de keel oversnijden en laten doodbloeden. Het gaat hier over een ritueel opgelegd door de religie van zowel de Mohammedaanse als ook de Joodse gemeenschap. Jagen daarentegen is niet religie gebonden.
  • Mireille Vergauwen

    2 jaar geleden
    En dat in het “groene” Brussel proficiat! En groen hangt zijn kar aan ecolo dus mensen stem zeker niet op groen in Vlaanderen en hopelijk niet teveel Waalse stemmen naar ecolo. En voorzitter van socialisten neem maatregelen zoals je gisteren vertelde op tv