De man moet een werkstraf van 150 uur uitvoeren. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Werkstraf voor Genkenaar (30) die ex-vriendin (23) met de dood bedreigt: “Ik slacht u als een fucking varken”

Genk -

Een 30-jarige Genkenaar moet een werkstraf van 150 uur uitvoeren omdat hij zijn ex-vriendin (23) met de dood bedreigde. “Ik slacht u als een fucking varken”, zo schreef hij in sms-berichten.

Shauni Deferm

Het jonge koppel leerde elkaar in 2018 kennen via Facebook. Na een jaar berichtjes sturen, gingen ze op date. Begin 2019 begonnen ze officieel een liefdesrelatie maar al snel verschenen de eerste barsten. “Hij werd jaloers en ontzettende verstikkend. Als ik ergens heen wilde gaan, was er alleen maar drama. Ik moest constant bij hem zijn en bij zijn thuis logeren. Ik mocht zelfs niet meer naar m’n mama toe. Ik werd zo volledig afgezonderd van mijn vrienden en familie”, getuigde de 23-jarige vrouw voor de Tongerse rechtbank over haar ex-partner. Na amper drie maanden zette de vrouw een punt achter de prille relatie. “Ik kon het niet meer aan.”

Doodsbedreigingen

Volgens de advocate van het slachtoffer begon de lijdensweg van haar cliënte pas echt na de relatiebreuk. “Hij stuurde haar constant doodsbedreigingen. ‘Ik slacht u als een varken’, ‘Ik zal u laten wenen van de pijn, je zal me smeken om er een einde aan te maken’ en ‘ik snij uw moeder de strot over zodat ze stikt in haar eigen bloed’. De berichten die mijn cliënte ontving, zijn werkelijk hallucinant”, zo sprak de advocate.

De man zou ook gedreigd hebben om een seksfilmpje van de vrouw te verspreiden en hij dook regelmatig op aan haar woning, waar hij foto’s nam en die naar de vrouw verzond. “Zo stuurde hij me via Snapchat een filmpje waarop hij een wapen in zijn broek stak. Toen minuten later kreeg ik een foto van de voordeur van mijn appartement. Ik heb echt voor mijn leven gevreesd”, zo verklaarde de vrouw.

“Hij smeekte me telkens om hem terug te nemen. Hij zei dat hij me dan met rust zou laten en zou stoppen met dreigen. Ik heb uit wanhoop wel eens geprobeerd om terug te gaan naar hem, gewoon omdat ik zoveel schrik had en ten einde raad was. Nu vertellen ze dat ik hem daardoor aan het lijntje heb gehouden”, zuchtte het slachtoffer.

Werkstraf

De procureur volgens het slachtoffer in haar verhaal: “Hij stuurde haar berichten dat hij haar zal overgieten met zuur en haar moeder in stukken zal hakken. Die man heeft een groot probleem. Hij verliest zichzelf in een relatie en kan een breuk niet verwerken.”

De man gaf de meeste feiten toe. “Ik was zo emotioneel maar ik zou nooit een vrouw aanraken. Ik heb heel veel foute dingen gezegd en gedaan, maar ik was mezelf niet.” Al wees de man ook naar zijn ex als schuldige. “Zij liet mij ook niet gerust.” De vrouw vertelde dat ze dat deed uit angst. “Hij dwong me om te zeggen wat hij wilde. Ik moest zeggen dat ik hem miste, dat ik hem graag zag. Anders zou hij een kogel door mijn hoofd schieten.”

De rechter legt de man een werkstraf van 150 uur en een geldboete van 800 euro. “De feiten getuigen van een extreem jaloerse en een extreem bezitterige ingesteldheid. Hij had een gebrek aan respect voor de psychische integriteit van zijn ex-partner. Een werkstraf biedt hem wel een kans tot herintegratie in de maatschappij.” De vrouw krijgt een schadevergoeding van 1.601 euro. Omdat ook haar moeder bedreigd werd krijgt ook zij een bedrag van 1.200 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer