Vincent Janssen in een shirt van Antwerp ©  RAFC

Officieel: Vincent Janssen tekent contract van vier jaar bij Antwerp

Daar is ie dan. Vincent Janssen mag zich eindelijk een Red noemen. De 28-jarige Oranje-international ondertekende bij Antwerp een meerjarig contract en komt over van het Mexicaanse Monterrey. Het Nederlandse speerpunt gaat bij de Great Old de strijd aan met Michael Frey, de clubtopschutter van afgelopen seizoen met 24 goals.

dige, dsvn

De komst van Janssen hing al enkele dagen in de lucht. Eergisteren legde hij met succes zijn medische tests af. Gisteren zakte de aanvaller opnieuw naar de Bosuil af, waar hij een rondleiding kreeg. Ook Talia, zijn Mexicaans-Amerikaanse echtgenote, was van de partij. Het stel stapte begin deze maand nog in het huwelijksbootje, waardoor Janssen, met de toestemming van bondcoach Louis van Gaal, later aansloot bij de Nederlandse nationale ploeg.

Het was wachten tot zaterdag voor de officiële bekendmaking. Ook raakte vandaag pas bekend voor hoeveel seizoenen Janssen tekende. Hij verbindt zich voor vier jaar aan The Great Old.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast een riant loon hielp zeker ook de aanwezigheid van directeur voetbalzaken Marc Overmars en nieuwbakken coach Mark van Bommel, twee landgenoten met wie Janssen vooraf sprak, bij zijn keuze voor Antwerp. De achttienvoudige Oranje-international gaat bij Antwerp in de eerste plaats de concurrentie aan met de Zwitser Michael Frey. Door dichter bij huis te gaan voetballen hoopt Janssen dat zijn selectie voor de nationale ploeg een vervolg krijgt richting het WK later dit jaar. Op maandag 27 juni begint hij aan zijn nieuwe avontuur bij het Stamnummer 1. Eerst geniet Janssen, net als de andere Antwerpse internationals Michel-Ange Balikwisha en Abdoulaye Seck, nog van een weekje vakantie.