Poetin haalt in strijdlustige toespraak uit naar het Westen en dreigt opnieuw met raketten

De Russische president Vladimir Poetin heeft een strijdlustige toespraak gehouden in Sint-Petersburg. Hij had het over “het einde van het tijdperk” waarin één land zijn wil kan opleggen aan andere landen. In de nieuwe wereldorde zullen “machtige en soevereine staten” zoals Rusland de regels opstellen. Daarbij verwees hij nog eens naar de claim dat Rusland over hypersonische raketten beschikt die niemand anders heeft. Zijn toespraak werd wel even uitgesteld vanwege een cyberaanval.

86 reacties

  • Daan Roos

    2 jaar geleden
    En we gaan al zijn raketten terugsturen, en onze tanks gaan Moskow bezetten. Want de NATO is toch 10maal sterker en er zijn genoeg vrijwilligers, te oordelen aan de reacties.
  • Bart Werbrouck

    2 jaar geleden
    Hou die gek tegen. Als die morgen hier in Antwerpen en Rotterdam (zijn einddoel) staat, zullen we anders piepen.
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Hoeveel politici en hun vrienden zijn op de koffie geweest bij Poetin om hun eigen belangen te dienen? In een oorlog zijn er twee verliezers, de gesneuvelde soldaten en de bevolking en de machthebbers verdelen de koek onder elkaar.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Geert Landeman : Dus volgens u had Oekraïne het oké moeten vinden dat Rusland Dombass en Loehansk EN de KRIM innam. Oekraïne heeft ook nooit gevraagd om lid van de NATO te worden. Dat is trouwens een niet-aanvalsorganisatie. Poetin haat alles wat westers is vooral mensenrechten, vrije meningsuiting enz. Waarom ? Omdat zijn macht gestoeld is op terreur en onderdrukking in eigen land. Hij kent niks anders.
  • patrick neyt

    2 jaar geleden
    Geert Landsman..Ukraine zelf gezocht? hoe kan welk eender land een ander land in de grip houden, och juist alleen wereldvreemde russen, zoals putin.