De Italiaanse rockband trakteert hun fans op een nieuw nummer, een cove van de Elvishit ‘If I can dream’. ©  Daniel Karmann/dpa

Måneskin lost cover van Elvishit ‘If I can dream’

Måneskin en Elvis Presley, je zou ze niet meteen aan elkaar linken. Toch loste de Italiaanse rockband, die gisteren nog in de studio’s van VRT optrad, vandaag een cover van The King. Hun versie van ‘If I can dream’ zal binnenkort ook te horen zijn in de Hollywoodfilm ‘Elvis’.

Wout Desmytere

Frontman Damiano David vertelde aan het Britse muziektijdschrift NME dat hij blij is met de kans om een andere kant van Måneskin te kunnen tonen. Want inderdaad, de harde rock van hun doorbraakhit Zitti e buoni is ver weg. “Het zou gemakkelijk geweest zijn om ons een snel rocknummer te geven, maar regisseur Baz Luhrmann (die ook ‘Moulin rouge’ regisseerde, red.) zag dat we ook een andere kont konden uitgaan.”

En zo hebben de voormalige Songfestivalwinnaars een nieuwe mijlpaal bereikt: hun eerste bijdrage aan een filmsoundtrack. En niet zomaar eentje, want naast Måneskin zullen ook Eminem, Stevie Nicks, Chris Isaak en anderen op de plaat te horen zijn. De bijhorende film, met Austin Butler en Tom Hanks in de hoofdrollen, verschijnt volgende week in de zalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer