©  An Nelissen

Vergunning van onthaalmoeder geschorst na melding van gevaarsituatie: “Kinderopvang blijft al zeker tot eind september gesloten”

Booischot -

Het Agentschap Opgroeien heeft enkele dagen geleden de vergunning van een kinderopvang in Booischot (Heist-op-den-Berg) geschorst wegens ‘een recente gevaarsituatie’. Noch het Agentschap Opgroeien, noch het gemeentebestuur willen in detail gaan over de inhoud van de gevaarsituatie. Ten vroegste in september zou de opvang opnieuw kunnen openen, maar zeker is dat nog niet.

Theo Derkinderen

Agentschap Opgroeien laat weten dat het om een tijdelijke maatregel gaat. “Het gaat om een onthaalmoeder die plaats had voor acht kindjes. Er is evenwel zeer recent een gevaarsituatie gemeld, waar we ons ernstig zorgen over maken”, zegt Nele Wouters van het Agentschap Opgroeien. “Er is nu een schorsing opgelegd. Zo kunnen we de melding verder onderzoeken en zijn we ook zeker dat er geen enkel potentieel gevaar is voor de kindjes die er verbleven. We zijn ervan overtuigd dat deze snelle beslissing de enig juiste beslissing is.”

Ook het Heistse gemeentebestuur is van de schorsingsmaatregel op de hoogte. Meer informatie over de juiste problematiek bij de onthaalmoeder wil voorlopig niemand geven. “Ik kan wel bevestigen dat de ouders van de kindjes die er werden opgevangen op de hoogte zijn van de schorsing. Zij zijn uiteraard op zoek moeten gaan naar een andere opvanglocatie. In Heist-op-den-Berg zijn er gelukkig verschillende opvangplaatsen en samen met onze diensten hebben we mee naar oplossingen gezocht”, reageert schepen van Kinderopvang Dirk Van Noten (CD&V). “Bij de betrokken onthaalmoeder zijn er nooit eerder problemen geweest. Maar nu heeft zich een situatie voorgedaan waarbij een tijdelijke schorsing zich opdrong. De veiligheid en gezondheid van het kind blijven natuurlijk het allerbelangrijkste.”

Eind september

De kinderopvanglocatie zou al zeker tot eind september gesloten blijven. “En dan zal bekeken worden of er opnieuw kindjes zullen kunnen worden opgevangen. Die beslissing zal het Agentschap Opgroeien pas nemen na een grondig onderzoek.”

De komende dagen zullen de ouders van de kinderen die bij de betrokken onthaalmoeder werden opgevangen worden uitgenodigd voor een gesprek. “Zij zijn betrokken partij in deze zaak want hun kinderen verbleven er. We willen die mensen zo goed mogelijk informeren over de situatie en hen meer toelichting geven.” tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen