©  Shutterstock

Leerkracht die ontslagen werd nadat ze leerlingen topless liet poseren, vindt dat ze niets fout deed

Een Britse leerkracht is ontslagen en mag twee jaar geen les meer geven omdat ze leerlingen van 15 jaar topless liet poseren voor een project. De vrouw zelf vindt dat ze niets fout heeft gedaan. Dat schrijft The Sun.

De 41-jarige Emma Wright werd op staande voet ontslagen en mag ook twee jaar geen les meer geven nadat ze haar leerlingen de toestemming gaf om obscene foto’s te maken voor een project. De tieners, sommigen amper 15 jaar oud, namen foto’s waarop ze in hun ondergoed poseren terwijl ze sigaretten en flessen drank vasthouden. Voor hun naakte borsten zweven flessen, blikjes bier en handen. Ook zouden er foto’s zijn waarop de tieners hun handen in hun broek steken en waarbij ze masturbatie simuleren.

Wright zou ook een fotograaf uitgenodigd hebben die gespecialiseerd is in “suggestieve poses” zonder daar over te overleggen met haar oversten. De beelden werden ontdekt door het hoofd van de kunstafdeling van de school. De autoriteiten oordeelden dat de “zeer ongepaste” les de veiligheidsvoorschriften had overtreden en gaf opdracht de lerares te schrappen.

De lerares is niet akkoord met die schrapping. Ze vertelde aan The Sun: “Ik voel een diepe onrechtvaardigheid, maar ik ga niet in beroep omdat ik niet langer wil lesgeven. Ik heb mijn parlementslid, de vakbond en de minister van Onderwijs hierover aangeschreven. Ik ben een goed mens. Ik ben niet de persoon die zij ervan maken. Ik voel me er echt heel erg bij betrokken. Ik ben er echt heel ontdaan over. Het is een positie waarin ik nooit had gedacht te komen. Die studenten waren geweldige studenten. Ik heb helemaal geen slechte gevoelens voor die studenten.”

Het hele verhaal dateert al van enkele jaren geleden, maar de commissie die het incident moest onderzoeken kon door de Covidpandemie nu pas uitspraak doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer