Voorzitter Egbert Lachaert en premier Alexander De Croo op hun liberaal congres in april
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Egbert Lachaert en premier Alexander De Croo op hun liberaal congres in april © Photo News

ANALYSE. Open Vld op dieptepunt in Grote Peiling. Wat nu? “Wij zijn niet getrouwd met de federale regering”

Het gaat niet goed met Open Vld. Nooit scoorde de partij zo laag in de Grote Peiling en ook de premier is niet langer de populairste. De partij zit gevangen in een federale meerderheid waar PS en Ecolo maar weinig zin lijken te hebben om nog grondig te hervormen of te besparen. “Maar wij zijn ook niet getrouwd met de regering”, zegt ondervoorzitter Stephanie D’Hose. “De komende weken worden cruciaal.”

80 reacties

  • Hendrik Goris

    2 jaar geleden
    Mijn mening? Lachaert heeft zichzelf verbrand door veel te beloven en het omgekeerde te doen. Stephanie D'Hose zal veel werk hebben.
  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    In de Vlaamse regering zit geen PS en evenmin Ecolo. Er wordt evenmin gedereguleerd of bespaard. Voor de Vlaamse belastingen is de sky de limit.
  • Anja Lemmens

    2 jaar geleden
    Ook al verliezen ze veel stemmen hun vivaldiregering heeft nog altijd een meerderheid als er nu verkiezingen zouden zijn. En daarbij de kiezer heeft toch niks in de pap te brokken.
  • Ed Cobek

    2 jaar geleden
    Iedereen zelfstandig was het plan van ovld, iedereen iedereen beconcureren, geen plaats voor andersgezinden, en nu blijken er toch meer te zijn !
  • Michael Verschroeven

    2 jaar geleden
    Juist alles op het federale zetten, 1 kieskring en algemene kieslijsten. Differentiër u van VB en NVA en breng positieve boodschap. Het federalisme kost de burger en heeft bewezen dat Vlaanderen nog Wallonië beter af zijn. Vlaanderen is industrie rijk maar moet snoeien in de uitstoot terwijl Wallonië groen genoeg heeft maar zijn zware industrie heeft verloren.