©  USA TODAY Sports

Thomas Pieters rukt op naar 24ste plaats na sterke tweede dag op de US Open

Met een ronde van 68 slagen heeft Thomas Pieters niet alleen de cut gehaald, maar staat hij ook na 36 holes op een gedeelde 24e plaats in de U.S. Open (PGA Tour/17.5 miljoen dollar), die plaatsvindt op de Country Club golfbaan in het Amerikaanse Brookline, Massachusetts.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

De 30-jarige Antwerpenaar, die een eerste ronde neerzette van 72 slagen, balanceerde aanvankelijk op de cutlijn. Zo moest hij op zijn eerste twaalf holes drie bogeys op zijn kaart schrijven waartussen hij een birdie scoorde. Op zijn laatste zes holes putte de nummer 37 van de wereld nog vier birdies weg die goed waren voor een ronde van 68 slagen. Met zijn totaalscore van 140 slagen, par, maakte Pieters meteen 33 plaatsen winst en sloot hij dag twee af op een knappe gedeelde 24e stek. 

In de tussenstand telt de zesvoudige European Tour-winnaar vijf slagen meer dan de Amerikanen Colin Morikawa en Joel Dahmen die de leiding delen. Op een gedeelde derde plaats met een slag meer dan de leiders volgen de Spanjaard Jon Rahm, de regerende kampioen, de Noord-Ier Rory McIlroy, die zich in 2011 de beste toonde en de Amerikanen Hayden Buckley, Aaron Wise en Beau Hossler. De nummer 1 van de wereld Scottie Scheffler is met een tweede ronde van 67 slagen opgeklommen naar de achtste plaats.

Adrien Dumont de Chassart, die na een eerste ronde van 72 slagen samen met Pieters de 57e plaats deelde, wat op zich al een sterke prestatie was, moest op dag twee afhaken. Zo kwam de 23-jarige uit Villers-la-Ville niet verder dan een ronde van 75 slagen en dit na onder meer vijf bogeys en een triple bogey waartegen hij drie birdies lukte. Met zijn totaal van 147 slagen eindigde hij op een gedeelde 109e plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer