Liefhebbers van zingen en dansen worden op hun wenken bediend op het openingsfeest van het stadhuis. © Jan Van der Perre

Veel muziek op volksfeest voor heropening stadhuis

Antwerpen -

Met een groots volksfeest wordt op zaterdag 18 juni het Antwerpse stadhuis heropend. Op het programma staat veel muziek. Het stadhuis was vier jaar gesloten voor restauratiewerken.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Antwerps burgemeester Bart De Wever na vier jaar terug op ’t Schoon Verdiep: “Ik werk in een museum”

LEES OOK. De Wever geeft rondleiding in vernieuwd Stadhuis: “Schoon Verdiep is weer schoon”

Het stadhuis van Antwerpen is Unesco-werelderfgoed en het hart van de Antwerpse democratie. De heropening is dus belangrijk. Het openingsfeest begint op zaterdag 18 juni om 14u. Op het programma staan theater- en goochelacts, interactieve randanimatie en tal van muzikale optredens. Radio Minerva verzorgt een uitzending vanuit het stadhuis met verrassingsoptredens. Om 15.45u is er de officiële ingebruikname door Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), geflankeerd door enkele bekende verrassingsgasten.

Rond valavond om 22.45u is de gevel van het stadhuis het decor van de meezingmusical Schoon liedjes van ‘t Schoon Verdiep. In de ramen en op de balkons duiken professionele musicalzangers op voor een Antwerpse versie van enkele bekende liedjes. Met de songteksten op grote schermen kan iedereen meezingen. Na de musical zorgt DJ Licious voor een dansfeest op de Grote Markt dat tot na middernacht zal blijven duren.

Vanaf maandag 20 juni zal een gedeelte van de benedenverdieping vrij te bezoeken zijn tijdens de openingsuren. Wie de rest van het gebouw wil bewonderen, kan dat samen met een gids doen. Er zijn twee soorten rondleidingen: enkel het Schoon Verdiep of het Schoon Verdiep combineren met een extra uitleg over de buitenkant en de gelijkvloerse verdieping. De rondleidingen kunnen individueel of als groep geboekt worden. De groepsrondleidingen worden aangeboden in verschillende talen. (svw)

Een rondleiding boeken kan nu al via www.antwerpen.be/stadhuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Stadhuis Antwerpen