Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Ooievaar veroorzaakt kortsluiting: honderden reizigers zaten tijdlang vast op twee geblokkeerde treinen tussen Leuven en Luik

IllustratiebeeldBeeld Klaas De Scheirder

 De hogesnelheidslijn tussen Leuven en Ans, nabij Luik, is zaterdag rond 15.30 uur weer in beide richtingen opengegaan voor treinen. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. De lijn was geblokkeerd na een probleem met de bovenleiding, daardoor zaten honderden reizigers er vast. Een ooievaar bleek een kortsluiting te hebben veroorzaakt.

Door het probleem stonden twee treinen geblokkeerd. Een eerste trein, een Thalys-hogesnelheidstrein die vanuit Parijs richting Keulen spoorde met zowat 250 reizigers aan boord, kon kort voor 14.00 uur op eigen kracht weer vertrekken. De andere trein, een IC-trein Oostende-Eupen met circa 500 passagiers, was omstreeks 15.20 uur op sleeptouw genomen door een hulplocomotief en was op weg naar het station van Leuven. 

De treinen stonden stil respectievelijk ter hoogte van Bierbeek en Borgworm (Waremme). Het treinverkeer werd stilgelegd en gezien de hitte werden de deuren op beide treinen geopend en werd er water uitgedeeld. Een prealarmfase werd afgekondigd, wat standaard is bij dergelijke voorvallen.