© JEFFREY GAENS

Genk naar play-off 2 ondanks winst, STVV speelt gelijk in Brugge

KRC Genk is er niet in geslaagd om zich toch nog te plaatsen voor play-off 1. Racing won wel in Westerlo, maar door de overwinningen van Gent en het gelijkspel van Charleroi heeft het een puntje te weinig voor play-off 1. STVV speelde in Brugge gelijk tegen de landskampioen.

neac

KRC Genk deed wat het moest doen vanmiddag. In Westerlo stond het na zes minuten al 0-1 na een goal van Samatta. Hij kon een vrije trap van Pozuelo in doel koppen. Twintig minuten later scoorde Buffel zijn eerste goal sinds zijn terugkeer na het overlijden van zijn vrouw. Bij de rust was het 0-2. In de 61e minuut was het opnieuw raak voor de Limburgers. Colley kon een hoekschop van Malinovskyi binnentrappen. In de extra tijd krulde Malinovskyi nog een vrije trap in de kruising.

“Het is zuur. We hebben het niet in deze wedstrijd verloren, maar al eerder op het seizoen. Nochtans zijn we onze plaats in play-off 1 op dit moment wel waard”, vertelde doelpuntenmaker Thomas Buffel meteen na de wedstrijd.

Desondanks de overwinning zal Genk geen play-off 1 kunnen spelen want Charleroi speelde gelijk in Lokeren en AA Gent won tegen KV Mechelen. Gent en Charleroi vervoegen Club Brugge, Anderlecht, Zulte Waregem en KV Oostende dus in play-off 1. Westerlo degradeert door de nederlaag tegen KRC Genk.

STVV speelt gelijk tegen landskampioen

STVV stond voor een erg zware opdracht vanmiddag want ze moesten op bezoek bij landskampioen Club Brugge. De jongens van Ivan Leko begonnen goed aan de wedstrijd en waren de eerste 20 minuten baas in Brugge. Club kon daarna het spel overnemen, maar net na het half uur kon De Petter toch de 0-1 op het bord zetten. Er was wat discussie of de bal al dan niet over de lijn was, maar de goal werd goedgekeurd door de scheidsrechter.

In de tweede helft ging Club op en over STVV. In de 52e minuut maakte Vanaken de gelijkmaker, Claudemir bracht Club amper vijf minuten later op voorsprong. Club leek zeker van de overwinning, maar dat was buiten de kleine Gerkens gerekend. Hij kon een voorzet van Cuevas binnenkoppen.