©  BELGA

Minister Dalle over alcoholverbod jeugdkampen: “Niet nodig en disproportioneel”

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) kan zich niet vinden in een verbod op alcohol voor jeugdkampen. Niet nodig en een disproportionele regel, reageert hij zondag via Twitter op het verbod dat vier Waalse gemeenten aankondigden.

Bron: BELGA

“Dit verbod is niet nodig: praat met elkaar, maak afspraken. Dan hoeven dit soort van disproportionele regeltjes niet. Onze jeugdbewegingen moeten niet geviseerd worden. Zeer jammer dit”, dixit Dalle op Twitter.

Dalle pikt zo in op de berichtgeving zaterdag in Le Soir dat de Waalse gemeenten Florenville, Chiny, Bouillon en Andenne deze zomer alcohol verbieden tijdens kampen van jeugdbewegingen. Volgens de burgemeester van Florenville, Caroline Godfrin, moesten de politie en de Waalse dienst voor natuur en bossen vorig jaar meerdere keren uitrukken omdat het misliep.

Scouts en Gidsen Vlaanderen reageerde reeds dat zo’n algemeen verbod voor één welbepaalde doelgroep een “brug te ver is”. De jeugdbeweging toonde wel begrip voor de bezorgdheden van de lokale gemeenschappen waar kampen neerstrijken. Scouts en Gidsen Vlaanderen pleit voor sensibilisering en dialoog met lokale overheden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer