©  BELGA

Fabio Jakobsen wint met overmacht de slotrit in de Baloise Belgium Tour, Mauro Schmid redt eindzege in Gouden Kilometer

De Nederlander Fabio Jakobsen heeft de slotrit in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. In de straten van Beringen haalde hij het in een massasprint voor Jasper Philipsen. Ploegmakker van Jakobsen Mauro Schmid pakt de eindwinst mee naar huis na een waar secondespel met felste belager Tim Wellens in de Gouden Kilometer.

redactie

Jakobsen was na 179,9 kilometer van Gingelgom naar Beringen de snelste in een massasprint. Hij liet Jasper Philipsen en Gerben Thijssen achter zich. Sasha Weemaes en Tom Van Asbroeck finishten ook nog net in de top tien (9e en 10e).

Tim Wellens is tweede in de eindstand, in dezezelfde tjd als Schmid. Quinten Hermans werd op acht seconden derde.

Schmid boekte na ritten in de Giro van vorig jaar en de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali (2.1) van dit jaar zijn derde profzege. Op de erelijst volgt hij Remco Evenepoel, winnaar van de vorige twee edities, op. Jakobsen zit dit seizoen al aan tien zeges en leverde zo een stevige bijdrage aan het totaal van Quick-Step. De Belgische formatie, zondag met Remco Evenepoel ook in de Ronde van Zwitserland aan het feest, zit dit seizoen aan 31 zeges.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER Wegwielrennen