Tadej Pogacar zet puntjes op de i na sprintduel met Mohoric: Sloveen wint slotetappe en is ook eindwinnaar Ronde van Slovenië

Tadej Pogacar heeft de slotetappe van de Ronde van Slovenië gewonnen na een sprintduel met Matej Mohoric. Voor Pogacar is het de tweede ritzege in de Ronde van Slovenië, en de thuisrijder is er ook de winnaar van het eindklassement. De perfecte voorbereiding op de Tour. Pogacars Poolse ploegmaat Rafal Majka werd op drie seconden derde.In de eindstand heeft Pogacar twaalf seconden voor op Majka. De Sloveen Domen Novak werd op 2:32 derde.

Thomas Cami
Bron: BELGA

Pogacar domineerde samen met ploegmaat Majka de Ronde van Slovenië. Woensdag won Majka de openingsrit, Pogacar werd toen derde. Na de donderdag door Dylan Groenewegen gewonnen massasprint, won Pogacar vrijdag de derde rit, net voor Majka. Zaterdag werd Majka de zege in de koninginnenrit gegund door Pogacar. In de slotrit leken de sprinters nog eens een kans te hebben, maar Pogacar dacht daar anders over. Op 9 kilometer van de finish lag nog een klimmetje van twee kilometer aan negen procent en daarop draaide Pogacar de gashendel nog eens open. Alleen Mohoric kon volgen en in de afdaling pikte ook Majka aan.

Pogacar boekte zijn negende en tiende zege dit seizoen. Eerder won hij de Strade Bianche (WT), de UAE Tour (WT) en de Tirreno-Adriatico (WT). In die twee rittenwedstrijden graaide hij telkens ook twee etappes mee.

“Het doel in de slotetappe was om mijn leiderstrui te verdedigen”, zei Pogacar na zijn overwinning in de slotrit. “Bij de beklimmingen ging het ritme erg omhoog, er vielen gaten. Ik probeerde in de tegenaanval te gaan en trachtte zo snel mogelijk de top te bereiken. We zaten uiteindelijk met drie voorin. In de afdalingen wilden we niet te veel risico’s nemen om uiteindelijk te sprinten voor de zege. Ik heb alles gegeven om het team te bedanken met een zege voor het uitstekende werk deze week.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer