©  Instagram

Zizou Bergs steekt vierde Challengertitel op zak en krijgt wildcard voor Wimbledon

Peltenaar Zizou Bergs (ATP 207) heeft zich verzekerd van een wildcard voor Wimbledon (27 juni-10 juli) na zijn eindzege op het Challengertoernooi in het Engelse Ilkley (gras/134.920 euro). Dat heeft de 23-jarige Bergs zondag bekendgemaakt op Instagram.

Tom Mas
Bron: BELGA

Bergs staat zo voor de eerste keer in zijn carrière op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Ook David Goffin treedt normaal gezien aan op het Londense gras.

Zondag versloeg Bergs, die in Ilkley als qualifier begon, in de finale het 29-jarige Amerikaanse vijfde reekshoofd Jack Sock (ATP 129), in 2017 en 2018 nog de nummer acht van de wereld, in drie sets: 7-6 (9/7), 2-6 en 7-6 (8/6). De Belgische nummer twee stak zo zijn vierde Challengertitel op zak. Maandag zal hij normaliter dankzij zijn zege in Engeland een forse sprong op de ATP-ranking maken en de top 150 binnenkomen. Zijn hoogste notering tot dusver op de mondiale ranglijst is de 163e plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer