© rtv

IN BEELD. BV’s slaan balletje tijdens opening van padelclub van Niels Destadsbader

Berlaar -

Viva Padel, de padelclub van Niels Destadsbader in Berlaar, organiseerde zaterdag haar openingsfeestje onder stralende omstandigheden. Heel veel dorpsbewoners kwamen een kijkje nemen en iets drinken in de gloednieuwe club. Niels Destadsbader zelf was ook aanwezig en had enkele BV’s meegebracht tegen wie de aanwezigen een balletje konden slaan. “Ik wil hier een familiale club van maken, waar mensen met elkaar afspreken en zich amuseren”, aldus Destadsbader.

Gino Van Looy

Het weer zat mee zodat er veel volk kwam afgezakt naar de nieuwe padelclub Viva Padel, tot grote tevredenheid van Niels Destadsbader. “Ik ben uiteraard niet zelf van de streek, maar mijn oog viel op deze locatie omdat ze in het groen ligt en er niet veel buren zijn”, begint Destadsbader. “Er speelt hier met FC De Weerdt ook een caféploeg en ik wilde hier ook niet weg, integendeel. Ik heb zelf ook gevoetbald en ik weet wat zo’n ploeg betekent voor de spelers. Ze mogen nu gebruikmaken van onze accommodatie en zo maken we elkaar beter.”

“Het is mijn bedoeling om van Viva Padel echt een familieclub te maken waar mensen met elkaar afspreken. Ze moeten daarom nog niet komen padellen, als ze gewoon iets komen drinken en er een gezellige avond van maken, is dat voor mij even goed. Ik wou hier ook qua uitzicht een andere club dan anders van maken, dat is ook gelukt, denk ik.”

 ©  carlo coppejans

Galamatch om de eer

Voor de officiële opening had Destadsbader ook enkele BV’s uitgenodigd om te komen padellen. “Ik speel straks met Andy Peelman een partij tegen Elke Clijsters en Conner Rousseau. We kunnen allemaal wel redelijk spelen, zodat het een spannende match gaat worden denk ik. Mijn niveau is redelijk. Ik speel vaak met Conner, schrijf maar op dat ik beter ben (lacht). Daarna kunnen de bezoekers het tegen ons opnemen. Het wordt dus nog een zware avond.”

Niels had er zin in. “Mijn niveau is redelijk”, vindt hij. “Ik speel vaak met Conner, schrijf maar op dat ik beter ben (lacht).” © Carlo Coppejans

De match tussen de BV’s eindigde in een nipte zege voor Clijsters en Rousseau. “Niels heeft me gisteren nog gebeld om te vragen of ik kon komen, en ik zag dat wel zitten”, zegt Elke. “Het is hier een heel mooie club en vandaag is er echt veel volk, dat is heel tof. Zelf heb ik met mijn tennisverleden wel een voordeel bij padel, maar het is echt een laagdrempelige sport waar iedereen aan kan beginnen. Dat we de wedstrijd uiteindelijk toch hebben kunnen winnen, deed me wel plezier, sorry Niels (lacht). Maar Niels haalt echt een behoorlijk niveau, net zoals Conner en Andy.”

Elke speelt nog steeds gedreven. “Dat we de wedstrijd uiteindelijk toch hebben kunnen winnen, deed me plezier”, geeft ze toe. © Carlo Coppejans

Andy Peelman was duidelijk zeer diep gegaan. “Ik speel altijd om te winnen, ook in zo’n match als vandaag. We hebben alles gegeven en met die hitte was het best zwaar. Jammer dat we met 10-9 verloren zijn. Zelf speel ik redelijk vaak padel, maar ik ben echt van nul begonnen, ik heb nooit getennist. Ik heb een vrij onorthodoxe stijl, maar ik vind het gewoon leuk om te doen. Nu moet ik ook nog tegen de toeschouwers spelen, het wordt nog afzien (lacht). Maar dat is plezant, als ik zie hoeveel volk hier is en hoe enthousiast iedereen reageert, denk ik dat de mensen wel een topdag hebben.”

Conner Rousseau had het ook naar zijn zin. “Ik speel heel graag padel, ik heb ook een tennisverleden. Ik heb alleen niet zo veel tijd om te spelen, maar toen Niels me belde heb ik me toch vrijgemaakt, ik vond het een tof initiatief. De club ziet er ook mooi uit en er is echt wel heel veel volk opgedaagd. Dus ik ben blij dat ik gekomen ben. En Niels heb verslagen (lacht).”

Ondanks de nederlaag kon Andy nog lachen. “Ik heb een vrij onorthodoxe stijl, maar ik vind het gewoon leuk om te doen”, zegt hij. © Carlo Coppejans

Spelen tegen BV’s

Na de galamatch was het de beurt aan de supporters. Sander Aerts uit Putte en Lars Juliens uit Berlaar keken in elk geval uit naar hun partij. “We hebben ons allebei aangesloten bij de club hier. Vroeger speelden we in Katelijne, maar dit is dichterbij. Ik vind het ook wel tof dat er in eigen gemeente nu ook een padelveld is. En door die overkapping is dit toch wel iets speciaals. Het is een toegankelijke sport en het werkt zeer verslavend. Ik zou graag tegen Andy Peelman spelen, dat ziet er een toffe uit”, zegt Lars.

Koen Van Der Sande en zijn vriend Greg speelden tegen Elke en Conner. “Ik ken Elke en mocht met haar racket spelen”, zegt Koen. “Ik had graag gewonnen, maar ze is natuurlijk heel goed. Ik ben toch blij dat ik een punt heb kunnen maken, maar winnen zat er niet in. Greg speelt hier al, misschien dat ik me ook aansluit, want ik vind de sfeer hier wel tof.”

“Ik ben blij dat ik gekomen ben. En Niels heb verslagen”, zegt Conner Rousseau al lachend. Ook tegen de toeschouwers gaf hij het beste van zichzelf. © Carlo Coppejans

Iets komen drinken

Jos Van Hoylandt, die vlak bij de club woont, is ook eens een kijkje komen nemen. “Ik speel zelf geen padel, maar ik vind het wel goed dat de club er is. Nu kunnen we vlakbij ook eens iets komen drinken. Van geluidshinder heb ik geen last. Het is hier ook mooi om in de zomer te zitten, ik ga hier nog wel eens komen.” Ook Wim Wouters, voorzitter van De Weerdt was aanwezig “Vorige week hebben we de velden met onze ploeg voor een hele middag afgehuurd als een soort teambuilding. De mensen achter de toog wisten goed wat doen (lacht). Enkele van onze spelers zijn hier ook al aangesloten bij de padelclub. Ik hoop dat we nog verder kunnen samenwerken, want het ziet er hier allemaal zeer mooi uit.”

Elke en Niels voor de zomerbar. © Carlo Coppejans

 ©  carlo coppejans

De vele toeschouwers kijken geboeid toe. © Carlo Coppejans

 ©  carlo coppejans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen