Alles over het huwelijk van Hanne Troonbeeckx: “Het was ongelooflijk!”

Ibiza -

Hanne Troonbeeckx (43) en Steffen Brans (31) zijn getrouwd op een sprookjesachtig strand op Ibiza en beginnen nu aan hun wittebroodsweken. “De dag dreef op positieve energie en liefde”, vertelt Hanne, die nog aan het nagenieten is.

Jo Smeets

De uitdrukking ‘op een roze wolk zitten’ is helemaal van toepassing op de Beringse Hanne Troonbeeckx, die op zaterdag 18 juni op Ibiza trouwde met Steffen Brans. We spreken haar een dag na haar huwelijk en ze is voorlopig nog niet van plan naar beneden te komen.

“Moet ik me nu Hanne laten noemen, of mevrouw Brans?”, grapt ze. “Het is simpelweg zalig, ik geniet van elk moment. Bewust. Steffen en ik hadden dat op voorhand afgesproken, dat we die gelukzalige momenten niet zomaar achteloos mochten laten voorbijgaan. We zijn dan ook regelmatig bewust blijven stilstaan bij de memorabele passages. Dan knepen we mekaar in de hand en fluisterden we: ‘Be in the moment.’ Het was prachtig.”

“Steffen en ik knepen mekaar regelmatig in de hand en dan fluisterden we: ‘Be in the moment’”

Hanne Troonbeeckx

Dat kan ook worden gezegd van de locatie.

“Amante Beach. Ik weet dat het woord ‘ongelooflijk’ vaak snel in de mond wordt genomen, maar hier is het echt helemaal op zijn plaats. Het was werkelijk on-ge-loof-lijk! Amante Ibiza organiseert slechts een tiental trouwerijen per jaar, dus het is vrij exclusief. Het was wel enorm warm op onze trouwdag: rond de dertig graden, dus waren waaiertjes en parasols geen overdreven luxe. Gelukkig ligt Amante aan de oostkust van Ibiza, waar de zon wat sneller achter de bergen verdwijnt. Dat was ideaal. (mijmert) Ik heb hier zo van genoten. Amante ligt op een berg en de ceremonie vond beneden plaats. Die drie bruidsmeisjes naar beneden zien lopen, dat was zó mooi! En het moment dat ik aan de arm van papa naar beneden mocht lopen met From This Moment On van Shania Twain door de speakers. En dan Steffen zien staan...”

Hield vader Troonbeeckx het droog?

“Laten we zeggen dat zijn oogjes héél waterig waren. (lacht) Maar hij heeft toch vooral geglunderd van geluk. Het was dan ook een dag die alleen maar dreef op positieve energie en liefde. Dat zeiden niet alleen de genodigden, maar ook de lokale mensen van het foto- en videoteam: “Amai, jullie twee matchen wel heel goed en er straalt veel positiviteit van jullie af.’ Fijn om te horen, zeker als het komt van wildvreemden.”

Wat valt er te zeggen over de jurk?

“Die is van het Nieuw-Zeelandse merk Rue de Seine. Ik had ook nog nooit gehoord van deze ontwerper, maar ik had een foto van een gelijkaardige jurk gezien op Pinterest. Zo ben ik gaan zoeken en kwam ik erachter dat er slechts één verkooppunt is in België: in Namen. Ik ben ernaartoe gereden met mama en de eerste jurk die ik er paste, is het geworden.”

Blijkbaar was er voor de aanwezige feestvierders een dresscode.

“Klopt. Steffen en ik zijn nochtans niet zo te vinden voor dresscodes, maar voor deze setting vonden we het wel gepast. Omdat de genodigden goede vrienden en close familieleden zijn, wilden we dat ze allemaal dezelfde vibe uitstraalden. Met lichte beige en witte tinten, zodat het één grote eenheid werd. We hebben gezegd: ‘Het maakt ons niet uit of jullie sletsen of shortjes dragen, zo lang het maar in natuurtinten is.’” (lacht)

Is het laat geworden?

“Dat viel nog mee, omdat er op Ibiza een verplicht einduur is voor feestjes op het strand: om twee uur ’s nachts moet het stil zijn. Maar we hebben wel degelijk gefeest, hoor. Zelfs de dag ervoor al: de welkomstdrink is onverwacht ontaard in een bom van een feestje, dat Steffen en ik hebben verlaten op het hoogtepunt. Want de dag erna moest er natuurlijk weer worden gefeest. En nu is het wat kalmer. Steffen en ik blijven nog enkele dagen hier om na te genieten en er zijn ook nog wat vrienden en familieleden gebleven. Dus ook dat wordt nog gezellig. Een perfect begin van mijn wittebroodsweken.”

En dan: back to reality?

“Dat komt allemaal in orde. Maar eerst nog wat nagenieten.”