Twee Poolse vrachtwagenchauffeurs van 43 en 30 jaar verdronken zaterdag nadat ze gingen zwemmen in een onbewaakte zone. Gouverneur Carl Decaluwé wil dat zwemmers die gered moeten worden uit een zone waar geen redders staan, voortaan zélf moeten opdraaien voor de interventiekosten.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee Poolse vrachtwagenchauffeurs van 43 en 30 jaar verdronken zaterdag nadat ze gingen zwemmen in een onbewaakte zone. Gouverneur Carl Decaluwé wil dat zwemmers die gered moeten worden uit een zone waar geen redders staan, voortaan zélf moeten opdraaien voor de interventiekosten. © Belga/VTM NIEUWS

Twee Polen verdrinken op “gevaarlijkste plekje aan de kust”: “We wísten dat het zaterdag miserie zou zijn”

ZeebruggeHet was een schril contrast, zaterdag op het strand van Zeebrugge. Terwijl enkele kilometers verderop duizenden gezinnen verkoeling zochten aan zee, lagen net naast de havengeul twee lichamen in het zand. Twee Polen van 43 en 30 jaar verdronken nadat ze gingen zwemmen in een onbewaakte zone op één van de gevaarlijkste plekken aan onze kust. “Wie daar in zee gaat, tekent eigenlijk zijn doodvonnis.”

12 reacties

  • Renée Verhoeven

    2 jaar geleden
    Ik begrijp nog steeds niet hoe wij volwassen zijn geworden? We gingen wekelijks in zee zwemmen bij goed weer, redders bestonden daar nog niet, dan met de fiets naar huis, zonder fietshelmen natuurlijk en als we meereden in de auto, dan waren daar nog geen gordels in achteraan. Moet nu echt alles geregelmenteerd of verboden zijn? Hebben de mensen niks meer van gezond verstand? Met al die regels kweek je pas mensen die niet meer nadenken en dan loopt het fout natuurlijk.
  • Bert D'Hondt

    2 jaar geleden
    De borden verboden te zwemmen combineren met een onderbord met een doodskop lijkt me veel duidelijker.
  • Marc Uytdewilgen

    2 jaar geleden
    Ben van Blankenberge en kent deze plek tussen beide locatie. Maar wat je ook doet er zullen altijd personen zijn die daar hun botten aanvegen. Meertalig, het zijn duidelijk om de 400 m verstaanbare afbeelding zoals verkeersborden. RIP.
  • Paul Boutsen

    2 jaar geleden
    We zijn nog één dode ver van een algemeen zwemverbod voor de ganse kust voor de ganse zomer...Mr Decaluwe?
  • Chris Hom

    2 jaar geleden
    RIP, zou toch zeker beter mogen aangeduid zijn met GROTE BORDEN als het de gevaarlijkste zone is van de kust.
  1. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Brugge
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.