REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

LIVE. Vakbonden tellen 80.000 betogers in Brussel, honderden vluchten geschrapt op Brussels Airport, hinder op bus en tram

De vakbonden houden een nationale actiedag. Volgens de bonden zijn in Brussel 80.000 actievoerders op de been voor een grote betoging, die nu aan de gang is. De politie spreekt van 70.000 manifestanten. Op Brussels Airport zijn honderden vluchten geschrapt door een staking van het veiligheidspersoneel en bij De Lijn rijdt maar 60 procent van de bussen en 40 procent van de trams. Ook in andere sectoren wordt er gestaakt, onder meer bij sommige stadsdiensten.

45 reacties

  • Dries Nijs

    2 jaar geleden
    Het werd tijd dat dit gebeurde en is volgens mij niet het einde van deze veldslag maar pas het begin. De elite wil controle en mensen geld afnemen gaat niet, dus word de koopkracht verminderd op deze manier om hetzelfde resultaat te krijgen. Iedereen moest gewoon het werk neerleggen, extra schade of niet. Tenslotte oogst je wat je zaait, dus steek de fout niet bij de hardwerkende mens maar bij de elite en de grote beslissingmakers van ons land. Zei zijn hiervoor verantwoordelijkheid!
  • Bart Labeeuw

    2 jaar geleden
    Aan Dirk Berx: NVA en Vlaams Belang hebben in 2017 VOOR die loonnormwet gestemd. Dus ja, die 2 partijen zijn tegen hogere lonen voor de werknemers.
  • RDC RDC

    2 jaar geleden
    Hoeveel 2verdieners met eigendom zitten hiertussen ??? Allemaal rijke mensen in mijn ogen. Dat ze maar iets doen voor alle singles die minder dan 2000euro verdienen.
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Oppositie partij PVDA was duidelijk aanwezig op de betoging ! Maar de twee andere Vlaamse oppositie partijen NVA en VB, waren onzichtbaar ! Hier heb ik twee vragen bij, nl: - is die Vlaamse oppositie meerderheid een papieren meerderheid ? - zijn de twee Vlaamse oppositie partijen NVA en VB dan akkoord met de loonnorm van 0,4% ?
  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    De betoging lijk wel een feest.